Онуфріївський район
Суспільство

Онуфріївка відсвяткувала Водохреща

Онуфріївка відсвяткувала Водохреща
19 січня всі християни України святкують одне з найважливіший релігійних свят – Водохрещу, це свято підсумовує та закінчує новорічні свята. Декілька років тому урочистості проходили в Онуфріївському парку, на ставку «Нижньому», але там майже не було умов, тому було прийняте рішення перенести місце проведення на ставок «Верхній», а саме на територію Онуфріївського лісництва.
Працівники підприємства провели велику підготовчу роботу – місце купання обладнали зручним містком зі сходами, на кризі випиляли хрест, як символ свята, альтанку, яка розташована поруч прикрасили, в ній можна було перевдягнутися після купання. Всі бажаючі могли приїхати на проведення урочистостей та повернутися до центру Онуфріївки автобусом. Зустрічала гостей директор підприємства Валентина Здебська.

На свято були запрошені керівники району: перший заступник голови Онуфріївської районної державної адміністрації Ігор Дуднік, голова районної ради Тетяна Уткіна.

Валентина Павлівна подарувала очільникам району ікони та вручила традиційний хліб-сіль. На свято прийшли багато мешканців райцентру, хто хотів скупатися, хто набрати святої води, а деякі завітали щоб підтримати своїх друзів. Всі присутні отримали святкові набори від господарів, вони складалися з маленької іконки, свічки та гілочки ялівцю. Так кожен присутній міг принести часточку свята до себе додому.

Урочисту службу та освячення води провів настоятель Онуфріївського Храму Протоієрей Іоанн Онисько. Після освячення всі бажаючі, яких до речі було не так вже й мало, мали змогу зануритися в воду. Купання пройшло без ексцесів, за цим пильно спостерігали рятівники.

Онуфріївка відсвяткувала Водохреща

Онуфріївка відсвяткувала Водохреща

Після купання на всіх чекала щойно приготована юшка та гарячий глінтвейн.

"ВК" у PDF