Олександрівський район
Суспільство

Великий день єднання

Великий день єднання
22 січня – День Соборності України. Майже 100 років тому це слово було вписане в сторицю українського народу, але святковим днем українського календаря воно стало тільки віднедавна. Лише за умов державотворчих процесів в Україні цей день набув своєї чинності.
В Олександрівській районній бібліотеці для дорослих була проведена історична година під назвою “Від Синього Дону до сивих Карпат одна нероздільна родина” з використанням аудіо – відео та комп’ютерної техніки.

Участь у заході взяли учні опорного навчального закладу КЗ “Олександрівське НВО №1”. Присутні із цікавістю слухали про історичні витоки державного свята. Працівники бібліотеки В.Бондар та Т. Вовченко пояснювали бачення єдності, об’єднання, патріотизму та любові до власної землі, до рідної мови.

Великий день єднання

Читачі не тільки прослухали історію виникнення свята Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, проглянувши цікаву мультимедійну презентацію “Соборність України під прапором волі”.

Бібліотекарі підкреслили, що знову життя поставило перед Україною чергове випробування. Події останніх років примусили кожного українця відчути причетність до своєї країни, а також зрозуміти, що ми господарі на власній землі. Свідомість українців постійно змінюється. Сьогодні на Сході точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України. Ми знаємо, що ми – єдині, що перемога буде за нами. Єдина Україна – іншого шляху у нас немає. Саме за це зараз в АТО воюють сини-герої. На полі битви – захисники, воїни. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Не шкодуючи власного життя, захищають неньку Україну. Хочеться вірити, що здоровий глузд переможе, що настане мир. Про це мріють усі. Ми пишаємося своєю країною і молимося за щасливе майбутнє.

Користувачі районної книгозбірні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою “Україна суверенна: від витоків до сьогодення” та викладкою літератури „Злука: дзвони єднання”, про суверенну і незалежну державу Україну, про єдність усього українського народу під єдиним українським прапором.

"ВК" у PDF