Знам’янський район
Суспільство

Сприяємо зайнятості учасників АТО

Сприяємо зайнятості учасників АТО
Працевлаштування учасників АТО – одне з пріоритетних завдань служби зайнятості. Для вчорашніх військовослужбовців, які повертаються до мирного життя, питання працевлаштування – серед першочергових. Тим, кому не вдалося вирішити його самотужки, допомагає служба зайнятості.
Окрім послуг з пошуку роботи, у службі зайнятості демобілізовані учасники АТО мають можливість взяти участь у громадських або інших роботах тимчасового характеру, пройти професійне навчання за направленням служби зайнятості, започаткувати власну справу, отримати індивідуальні консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги.

Протягом 2016 року до Знам'янського міськрайонного центру зайнятості за допомогою у працевлаштуванні звернулося 132 особи з числа учасників АТО, з них – 22 особи були працевлаштовані за сприяння центру зайнятості, 8 осіб пройшли професійне навчання, 10 осіб взяли участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру, 2 особи започаткували власну справу, отримавши допомогу по безробіттю одноразово.

Артем Т. звернувся по допомогу у працевлаштуванні до центру зайнятості в листопаді минулого року як демобілізований учасник АТО. Досвід безробіття для нього був новим, тому трішки розгубився. Зважаючи на те, що Артем Т. проживає у віддаленому від районного центру населеному пункті, перспективи працевлаштування були невеликі.

Ця людина завжди звикла розраховувати тільки на власні сили. Саме тому спільно з фахівцями центру зайнятості вивчалися різні варіанти працевлаштування. Артем відвідав семінари «Техніка пошуку роботи. Використання джерел інформації про вакансії», «Легальна зайнятість», «Техніка пошуку роботи. Підготовка резюме», «Техніка пошуку роботи. Співбесіда з роботодавцем», семінар з орієнтації на службу в Збройні Сили України. А відвідавши інформаційний семінар «Як розпочати свій бізнес», вирішив займатися власною справою.

Розробивши бізнес-план та отримавши допомогу по безробіттю одноразово для відкриття підприємницької діяльності, Артем почав надавати послуги населенню з лікувального масажу на території населеного пункту, де проживає.

Таке вирішення питання працевлаштування дуже подобається Артему Т. Тепер він має змогу не тільки отримувати дохід для своєї родини, але й дає можливість приносити користь іншим та спілкуватися з цікавими людьми.

"ВК" у PDF