Знам’янський район
Суспільство

Не старіють душею ветерани

Не старіють душею ветерани
«Неба ясного, врожаю рясного…» Новий рік, Різдво – це свята сімейні. Напередодні народного свята і Маланки Василя зібралася велика ветеранська родина нашого міста, щоб у дружному колі висловити привітання і добрі, щирі побажання на 2017 рік.
Тож у малому залі міського Палацу культури ветеранський актив міста – голів первинних ветеранських організацій, ветеранів-колишніх керівників підприємств, президію ради ветеранів зустрічали міський голова С.І.Філіпенко, селищний голова смт Знам’янки Другої С.Б.Москаленко, голова міської організації ветеранів України Г.О.Бабійчук.

Не старіють душею ветерани

Починається зустріч вшануванням пам’яті всіх загиблих у зоні АТО, котрі віддали свої життя за мир у рідній Україні. Першому надається слово міському голові Сергію Філіпенку. – Сьогодні в цьому просторому залі зібралися знам’янчани, завзяттю, енергії яких слід повчитися й молоді, й людям середнього віку. Небайдужість ветеранів, ваші добрі справи й ініціативи сприяють розбудові рідного міста, створенню належних умов для проживання у ньому. Від міської влади висловлюю вам щиру подяку за активну життєву позицію, за належну увагу й турботу про колишніх працівників міських підприємств. Бажаю завжди бути такими людяними й енергійними, не здавати передових позицій і в новому році.

Міцного здоров’я, благополуччя, щастя й достатку в родинах побажав учасникам зібрання селищний голова Сергій Москаленко. Своїм старшим наставникам-ветеранам у новому році сил та натхнення, шани й поваги від дітей та онуків, усіх знам’янчан, процвітання ветеранської організації та миру в державі бажала начальник управління соціального захисту населення Алла Волошина.

А які ж новорічні свята без колядок та щедрівок, без українських пісень та народних жартів? Саме з цими незмінними атрибутами завітав на зустріч народний самодіяльний ансамбль української пісні і танцю «Барвінок» під керівництвом заслуженого працівника культури Є.П.Мельниченко.

Лунали славнозвісні «Радуйся, земле», «Щедрівочка» та інші вітальні пісні «на щастя, на здоров’я, на Новий рік». Традиційна новорічна зірка, переодягнені Василь та Маланка, співочі й веселі барвінківці внесли атмосферу справжнього свята й піднесеного настрою. Тож і голова міської ветеранської організації Г.О.Бабійчук, не відходячи від українських традицій, вручила дорогим гостям щедрі дарунки, а весь зал аплодував знаному в Знам’янці й поза її межами колективу стоячи.

- Ми пишаємося «Барвінком», який вже багато років несе знам’янчанам українську культуру, - говорить Ганна Олексіївна. - Ми пишаємося цим талановитим колективом, бо краще ніхто не співав навіть на кіровоградській сцені. Де б не виступали, завжди показують вищий клас. Щиро дякуємо за те, що пропагуєте наші українські звичаї та обряди, відвідуючи в ці дні трудові колективи, надихаєте на добро. Сьогодні наш ветеранський актив отримав насолоду від цієї зустрічі й великий заряд енергії для подальшої роботи. Бажаю, щоб на нашій землі були мир і злагода, у кожній сім’ї – взаєморозуміння, тепло і благополуччя. Так буде і в нашій великій ветеранській родині, яка має всебічну підтримку від міської влади. Дякую всім головам первинних організацій за повсякденну копітку роботу і бажаю подальшого активного життя у новому році, здійснення всіх задумів.

- Новий рік – це свято контрастів, - наголошує ведуча заходу Л.П.Сухінська. – Надворі – сніг, мороз, а вдома - тепло і затишно, накрито святковий стіл. І які б не бушували вітри, завірюхи, хай у наших оселях і на душі буде радість, щастя, любов.

«Щоб був хліб на столі, і до хліба,
Щоб співалось і добре жилось,
Щоб у рідній моїй Україні
Через вінця щастя лилось.»

Новорічні вітання ветеранам лунали на зустрічі від голови територіальної ветеранської організації залізничників Л.О.Горященко, лікаря міської лікарні П.Є.Іванова, голови ветеранської організації смт Знам’янки Другої Г.В.Ісаєвої та інших. Музичні дарунки колегам-ветеранам підготували Василь Балюк та Іван Кучерявий. Продовжилася зустріч неформальним спілкуванням.

"ВК" у PDF