Новгородківський район
Суспільство

У Новгородківському районному центрі зайнятості обговорили перспективи створення нових робочих місць

Про перспективи створення нових робочих місць йшлося під час ділової зустрічі, що відбулася в Новгородківському районному центрі зайнятості, у якому взяли участь керівники МП «Мрія», СФГ «Медея», ПСП «Чечеліївське» та інші, де заплановано у поточному році створення нових робочих місць.
Володимир Ніколаєнко, директор районного центру зайнятості, зазначив, що чинним законодавством про зайнятість населення впроваджено низку положень для роботодавців, що стимулюють їх до створення нових робочих місць. Зокрема передбачено виплату роботодавцям компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за кожну працевлаштовану особу, яка зареєстрована в службі зайнятості, на новостворені робочі місця.

Також зазначалося, що важливим законодавчим нововведенням є стимулювання суб'єктів малого підприємництва до створення нових робочих місць у пріоритетних галузях економіки. Так, суб'єкт малого підприємництва, який створює нові робочі місця та працевлаштовує на них безробітних не менше ніж на два роки, протягом року може отримувати щомісячну компенсацію в розмірі єдиного внеску. Учасникам засідання надана інформація про безробітних квотної категорії, після працевлаштування яких, роботодавець має право на компенсацію витрат у розмірі єдиного внеску при працевлаштуванні безробітних на нові робочі місця.

У полі зору учасників заходу були й питання, пов'язані з додержанням роботодавцями законодавства про працю щодо демобілізованих військовослужбовців та мобілізованих працівників. Під час обговорення наголошувалось на необхідності збереження робочих місць та заробітної плати за мобілізованими працівниками.

Також учасників заходу поінформовано про ситуацію на місцевому ринку праці у напрямку надання соціальних послуг населенню і роботодавцям у минулому році та основні напрямки співпраці з роботодавцями у вирішенні складних завдань, пов'язаних з працевлаштуванням мешканців району.

В результаті ділової зустрічі учасники дійшли домовленості про створення у поточному році нових робочих місць для трьох безробітних громадян за професіями муляр та тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва.

"ВК" у PDF