---
Суспільство

До чого готуватися платникам ЄСВ у 2017 році

До чого готуватися платникам ЄСВ у 2017 році
Кіровоградська ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області звертає увагу платників, що з початку року для суб'єктів господарювання, які обрали спрощену і загальну систему оподаткування, зміняться правила сплати єдиного внеску. Зокрема, ряд змін передбачений Законом від 06.12.2016 р. № 1774 - VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України".
Перша і, мабуть, найголовніша новація - це введення обов'язкової сплати ЄСВ для підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування незалежно від здійснення діяльності.

Нагадаємо, що згідно з Законом про Держбюджет на 2017 рік мінімальна заробітна плата складе 3200 грн, отже, розмір ЄСВ (22%) складатиме 704 гривень.

Для підприємців, які віднесені до першої групи єдиного податку зафіксовано, що сума ЄСВ не може бути менше 0,5 мінімального страхового внеску із зарахуванням відповідних періодів здійснення підприємницької діяльності в страховий стаж, який обчислюється відповідно до ст. 24 Закони України "Про загальнообов'язковий державне пенсійному страхуванні" пропорційно сплаченого єдиного внеску.

"ВК" у PDF