---
Суспільство

Кіровоградщина відсвяткувала Новий рік

Кіровоградщина відсвяткувала Новий рік
Традиційно святкування Нового року супроводжувалося майже в усіх районах області веселими святковими заходами, дитячими новорічними ранками та концертними програмами.
Так, у Новгородці, в ніч з 31 грудня на 1 січня, біля ялинки на центральній площі відбулася традиційна святкова новорічна програма «По дорозі в рік Новий», яку підготували для жителів та гостей району працівники й аматори Новгородківського районного будинку культури. Розважальна програма складалася з театралізованих виступів Діда Мороза, Снігуроньки, конкурсів, гумористичних та музичних номерів, танців і розваг. Цього року люди прийшли до ялинки зустріти Новий рік цілими родинами. Святкове дійство проходило під голосні та радісні вигуки малечі. Багато дітей виявили бажання розказати віршика Діду Морозу та отримати цукерки. Усіх жителів та гостей з Новим Роком привітали керівники району та селища. Наприкінці свята на всіх присутніх чекала святкова дискотека, а об’єднав всіх жителів великий, дружній хоровод. З радістю, надіями і найкращими сподіваннями зустрічали мешканці селища Новий, 2017 рік.

Були організовані та проведені працівниками Новгородківського районного будинку культури і цікаві святкові новорічні ранки напередодні Нового Року, на яких діти поринули у захоплюючу новорічну подорож разом з казковими героями. Діти розповідали вірші, співали пісні, танцювали разом з Дідом Морозом та Снігуронькою, брали активну участь у веселих конкурсах. Кожен з малюків отримав солодкий подарунок до Нового року, а також незабутні враження від свята.

Світловодські артисти — солісти й колективи міського Палацу культури (на фото) — підготували до новорічних свят велику розважальну програму, тож сумувати не довелося нікому. Так, напередодні Нового року маленькі і дорослі глядачі мали змогу отримати незабутні враження від новорічного мюзиклу «Крижане серце», 27 грудня побувати на святі танцю від хореографічного колективу «Тандем», у четвер, 29 грудня, переглянути традиційний новорічний концерт «Свято наближається» та зарядитися святковим настроєм, а безпосередньо у новорічну ніч відсвяткувати прийдешній рік на центральній площі міста разом з міськими артистами. Майже півтори години, починаючи з другої години ночі, біля Головної ялинки Світловодська тривав святковий концерт. Солісти і вокальні колективи міського Палацу культури дарували свою пісенну творчість і гарний настрій мешканцям і гостям міста, створюючи неперевершену святкову атмосферу.

Великий святковий новорічний концерт відбувся ввечері 31 грудня і біля Головної ялинки Олександрівки. Творчі колективи районного будинку культури підготували гарну розважальну програму до свята, радуючи мешканців селища своїми виступами. Більше 200 олександрівців зібралося біля центральної ялинки, аби разом, з хороводами, щедрівками та щирими побажаннями зустріти Новий, 2017 рік.

У Знам’янці напередодні Нового року було проведено більше двадцяти дитячих ранків, а от безпосередньо у новорічну ніч масових гулянь біля Головної новорічної ялинки не було. Як пояснила нам начальник Знам’янського міського відділу культури Світлана Бабаєва, таке рішення було прийняте у зв’язку з ситуацією в країні на підставі опитування знам’янчан: «Уже третій рік поспіль ми не робимо феєричних свят. Ось і в цьому році ми лише включили новорічну музику і святкове освітлення». На жаль, навіть за відсутності масових гулянь, не обійшлося без збитків: під час святкувань у «Новорічному містечку» було зламано скульптуру оленя та пошкоджено гірлянду на маленькій ялинці.

А от в Онуфріївці у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією з гострих респіраторних захворювань, довелося відмовитися навіть від Новорічного дитячого шоу, запланованого на 29 грудня. Не було в селищі масових гулянь і в новорічну ніч. Як розповіла нам начальник районного відділу культури Світлана Балим, працівники районного будинку культури лише привітали з прийдешніми святами працівників підприємств та організацій Онуфріївки.

"ВК" у PDF