---
Суспільство

Кіровоградщина: за 11 місяців суб’єкти господарювання сплатили майже 240 млн. гривень акцизного податку

Кіровоградщина: за 11 місяців суб’єкти господарювання сплатили майже 240 млн. гривень акцизного податку
Впродовж січня-листопада поточного року від платників Кіровоградщини до місцевих бюджетів надійшло 239,1млн.грн. акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що складає 115,3відс. до індикативного показника. Проти відповідного періоду минулого року надходження збільшились на 101,8млн.грн. або 74,1 відсотків.
За результатами контрольно-перевірочної роботи спрямованої на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів з початку року ГУ ДФС у Кіровоградській області проведено 96 перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва та торгівлі підакцизними товарами, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 5,7 млн.гривень.

Зокрема, за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями – 663,0тис.грн; за безліцензійну торгівлю тютюновими виробами – 68,0тис.грн; за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін – 90,0тис.грн; за реалізацію тютюнових виробів за цінами, вищими за встановлені законодавством максимальних – 110,0тис.грн.; за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку – 364,3тис.грн.; за зберігання (реалізацію) тютюнових виробів немаркованих марками акцизного податку – 17,0тис.грн.; за не внесення до Єдиного реєстру місця зберігання тютюнових виробів – 34,0тис.грн.; за не внесення до Єдиного реєстру місця зберігання алкогольних напоїв – 68,0тис.грн.; за реалізацію алкогольних напоїв на розлив у магазинах без статусу громадського харчування – 20,4тис.грн.; за неподання звіту про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв – 34,0тис.грн., а також донараховано акцизного податку по пальному на суму 4,2 млн.грн.

Також станом на 01.12.2016 року до 25 суб’єктів господарювання застосовано 350,2тис.грн. фінансових санкцій згідно отриманих від органів ГУ Національної поліції в Кіровоградській області справ про адміністративні правопорушення скоєні в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Загалом з початку року Головним управлінням ДФС у Кіровоградській області платникам податків видано 3987 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (2242 – на торгівлю алкогольними напоями та 1745 – тютюновими виробами).

Окрім цього, анульовано – 489 ліцензій на право роздрібної алкоголю та тютюну, а також анульовано дію 5 ліцензій на право здійснення роздрібної алкогольними напоями, за порушення вимог статті 153 Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” (із змінами та доповненнями) щодо заборони продажу алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років. Призупинено – 260 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

"ВК" у PDF