Світловодський район
Суспільство

Виїзні акції: зручно, актуально, корисно

Виїзні акції: зручно, актуально, корисно
Нещодавно фахівці Світловодського міськрайонного центру зайнятості побували в селі Микільське, де провели виїзну акцію для мешканців села та учнівської молоді місцевої загальноосвітньої школи.
На зустріч з мешканцями села були запрошені голова сільської ради, представники підприємств та ін. Мешканці села, які цього дня завітали до приміщення сільської ради, були запрошені на інформаційний семінар «Служба зайнятості – мешканцям села».

Виїзні акції: зручно, актуально, корисно

В ході семінару присутні отримали інформацію щодо стану та перспектив економічного розвитку регіону, дізналися про соціальні послуги, які надає державна служба зайнятості, актуальні вакансії регіону. Про потребу в кадрах на своїх підприємствах говорили представники ТОВ «Аскольд», СТ «Світловодське». Голова сільської ради Володимир Щукін звернув увагу присутніх на перспективні напрямки розвитку підприємництва на селі.

Юрисконсульт міськрайонного центру зайнятості Олександра Новіцька надала учасникам заходу консультації з питань законодавства про зайнятість населення, оформлення трудових відносин з роботодавцями тощо.

Цікавий профорієнтаційний урок «Як обрати майбутню професію» провела для старшокласників Микільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів фахівець з профорієнтації Ольга Бугрим. Під час уроку обговорювалися питання вдалого та невдалого вибору професії, актуальних на ринку праці професій, перспектив затребуваності тих чи інших спеціалістів у майбутньому. Увагу дітей було звернено на те, яких змін зазнали такі поширені на селі професії, як тракторист, комбайнер, слюсар з ремонту сільськогосподарської техніки, та яких саме знань вони потребують.

Виїзні заходи дають змогу центру зайнятості наблизити свої послуги до кожної зацікавленої в цьому людини, тому проведення подібних заходів планується і в подальшому, оскільки їх результати говорять про актуальність та необхідність цього напрямку у діяльності державної служби зайнятості.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF