Знам’янський район
Суспільство

Поринути у чарівний світ казки

Поринути у чарівний світ казки
Святково прикрашена зала виконавчого комітета Знам’янської міської ради уже з перших секунд прикувала увагу як дітлахів так і дорослих. Але це був тільки початок…Поринути у казковий світ мали нагоду діти, батьки яких загинули у зоні проведення антитерористичної операції.
Під супровід казкової мелодії гостей свята, серед яких був присутній міський голова Сергій Філіпенко перший заступник міського голови Валентина Загородня помічник народного депутата України Олеся Довгого Андрій Іщенко, голова міської Спілки ветеранів АТО М.М.Нікітін привітала маленьких знам’янчан начальник відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Р.Ладожинська.

Поринути у чарівний світ казки

І не встигли її теплі слова пролунати, як почалася казкова історія. Під яскраву пісню у виконанні юної Софії Єніної до залу зайшов Святий Миколай, тримаючи за руки своїх янголят. Святий Миколай розповів юним глядачам, що сьогодні на них чекає багато цікавих сюрпризів і несподіванок. І першим дарунком від нього стала чудова вистава «Колобок» на новий лад від юних акторів гуртка «Ляльковий театр» Центру дитячої та юнацької творчості (керівник К.Зайченко). Гурток, до речі створений лише у вересні цього року, а юні актори вже готові демонструвати свої здібності.

Поринути у чарівний світ казки

Важко описати словами захоплення глядачів від дебютного виступу гуртківців, так як окрім традиційної гри ляльками, кожен казковий герой мав змогу показати себе і перед лаштунками ширми. Прекрасний музичний супровід, жива гра акторів та яскраві декорації створили справжню казкову атмосферу. Іноді навіть здавалось, що це дійсно відбувається у реальному світі, а не є театральною постановою.

По завершенню вистави глядачі ще довго не хотіли відпускати акторів, даруючи їм свої гучні оплески. Але, як і обіцяв Святий Миколай – це ще було не все. Адже на свято завітали справжні чарівники, які приготували для дітей різноманітні подарунки. Чарівниками на цьому святі були: міський голова Філіпенко С.І., помічник народного депутата України О.Довгого Андрій Іщенко, голова міської Спілки ветеранів АТО Нікітін М.М. та директор хлібоприймального підприємства Павло Хомутовський.

Поринути у чарівний світ казки

Звертаючись до присутніх Сергій Іванович сказав: «Любі наші діточки! Протягом року ви були непосидючими, активними, а разом з тим, слухняними та чемними. Ви слухались батьків, бабусь і дідусів, допомагали їм у всьому, поважали старших та однолітків. Я завжди говорив, що наші діти – найкращі. Упевнений, Микола Чудотворець також це знає, тож не омине вас своїми подарунками!»

Поринути у чарівний світ казки

У своєму виступі помічник народного депутата України О.Довгого Андрій Іщенко зазначив, що День Святого Миколая особливий не тільки для малечі. Це свято – чудовий привід для кожного з нас задуматись: що ж хорошого цього року зробили ми, дорослі! Рік завершується, та ще рано підбивати підсумки. Сьогодні, кожен з нас може зробити добро, сотворити для дітей справжнє чудо, справжню зимову казку. І тоді, поклавши на терези все гарне та погане, ми зрозуміємо, що добро в нашій душі, добро навколо нас перемогло!

Як і говорив міський голова, Микола Чудотворець дійсно знає, хто і як поводив себе цілий рік. Так, чудові подарунки отримали всі присутні в залі діти, батьки яких загинули у зоні АТО.

Поринути у чарівний світ казки

І коли здавалося, що на цьому свято закінчується начальник відділу молоді, спорту та охорони здоров’я Р.А.Ладожинська та начальник відділу організаційно-кадрової роботи О.А.Зайченко виступили у ролі добрих чарівниць, які помахом чарівної палички створили привабливий солодкий стіл, до якого були запрошені всі присутні на святі діти.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF