Онуфріївський район
Суспільство

Університет третього віку випустив своїх унікальних слухачів

Університет третього віку випустив своїх унікальних слухачів
Зазвичай слово «випускник» ми пов’язуємо з веселою шкільною юністю, яка виходить на самостійний шлях життя. Та в сучасному житті випускні вечори є і в людей поважного віку, тобто пенсіонерів.
Четвертий рік поспіль в Онуфріївському територіальному центрі функціонує Університет третього віку, метою якого є навчання основних принципів здорового способу життя, підвищення загальноосвітнього рівня підопічних; збереження фізичної, психічної і соціальної активності пенсіонерів, збереження взаємодії людей похилого віку з соціальним середовищем, залучення їх до активного суспільного життя, продовження їхнього активного довголіття шляхом розвитку їх творчих здібностей та навичок, організації дозвілля, адже літні люди здатні вчитися, розвивати вміння, набувати нових інтересів.

Протягом 2016 навчального року в Університеті третього віку функціонувало два факультети, на яких навчалося 40 студентів: культурно-освітній та здорового способу життя.

Заняття зі студентами – слухачами факультетів проводили працівники територіального центру та викладачі-волонтери. Соціально- педагогічну послугу отримували пенсіонери селища Онуфріївки та деяких сіл району.

20 грудня 2016 року 40 випускників Університету третього віку отримали сертифікати про закінчення чергового року навчання. Із завершенням навчання слухачів привітали голова районної державної адміністрації Самородченко Сергій Миколайович, голова районної ради Уткіна Тетяна Іванівна, голова районної ветеранської організації Семенова Людмила Володимирівна, директор Онуфріївського територіального центру Данилів Наталя Олександрівна.

Від імені випускників виступила студентка Університету Якимчук Світлана Олександрівна. Вона висловила подяку директору територіального центру за створення сприятливих умов для навчання, а працівникам - за отримані знання, уміння та навички, за увагу до пенсіонерів. Світлана Олександрівна наголосила, що заняття в Університеті знайомлять слухачів з новими цікавими речами, вчать долати труднощі, любити й цінувати себе в будь-якому віці, а викладачі не тільки навчають, але й роблять життя студентів більш насиченим та цікавим.

Родзинкою заходу став перегляд слайдів із фотографіями про найприємніші хвилини спілкування студентів в Університеті третього віку під час занять, екскурсій, свят, відпочинку на природі.

Після урочистої частини вручення сертифікатів випускникам Університету третього віку ведучі свята Зінченко Ніна Григорівна та Тищенко Людмила Олександрівна запросили всіх гостей на українські вечорниці, які підготували студенти. Ролі господарів виконали Скок Любов Яківна та Матюха Микола Миколайович. Впродовж цього захоплюючого дійства лунали пісні, жарти, гуморески. На вечорниці завітали герої славнозвісних творів відомих українських письменників: Стецько і Ульяна (із п’єси «Сватання на Гончарівці» Г.Квітки-Основ’яненка), Карпо і Лаврін (із повісті «Кайдашева сім’я” І.Нечуя-Левицького), Хома Кичатий із дочкою Галею та сватами (із п’єси “Назар Стодоля» Т.Шевченка), ролі яких зіграли Мороз Микола Іванович, Матюха Микола Миколайович, Ялисоветський Василь Митрофанович, Моргун Микола Васильович, Антонова Валентина Кузьмівна, Норова Лідія Юхимівна. Веселу жартівливу сценку з піснями і танцями виконали Карюк Тетяна Олексіївна та Хміль Арсеній Олексійович. На закінчення всі учасники дійства побажали гостям та всім присутнім щастя і злагоди у родинах, а господарі вечорниць почастували всіх смачним короваєм.

Шановні пенсіонери району! Вітаємо вас із наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим. Зичимо вам міцного здоров’я, душевного спокою, гарного настрою, миру і злагоди в родинах. З січня 2017 року наш Університет третього віку продовжить свою роботу, тож запрошуємо всіх бажаючих на навчання. Слухачами Університету можуть бути люди, що мають статус пенсіонера з освітою будь – якого рівня і які зацікавлені в участі у такій програмі. Для того, щоб стати слухачем того чи іншого факультету, який зацікавить, необхідно подати заяву та мати при собі пенсійне посвідчення. Адміністрація закладу плекає надію, що Університет третього віку стане для всіх людей поважного віку новим ковтком життя, можливістю по іншому поглянути на оточуючий світ, відчути власну потребу в реалізації невикористаних можливостей та потенціалів.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF