Онуфріївський район
Суспільство

В Онуфріївському районі різко підвищилась захворюваність на ГРВІ

В Онуфріївському районі різко підвищилась захворюваність на ГРВІ
Так, в порівнянні з минулим тижнем за 50 тиждень 2016 року кількість осіб, які звернулись за медичною допомогою в ЛПЗ Онуфріївського району збільшилась на 52,4 %.
Протягом тижня за медичною допомогою звернулось 128 осіб, з них 95 дітей, що становить 74.2 % від усіх захворілих. Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ перевищує епідпоріг по району на 44,9 %.

З початку епідсезону в районі вакциновано проти грипу лише 44 особи. Щеплення отримали медичні працівники Онуфріївської ЦРЛ – 40 осіб та працівники Онуфріївського РЛВ – 4 особи. Залишаються не захищеними від грипу персонал дошкільних навчальних закладів та робітники сфери послуг, торгівлі.

За період із 12 грудня по 18 грудня 2016 року захворюваності на грип та іншої інфекційної захворюваності в районі не зареєстровано.

З приводу високого рівня захворюваності на ГРВІ серед учнів та згідно наказів відділу освіти Онуфріївської РДА було тимчасово припинено навчання в Онуфріївській ЗШ І-ІІІ ст., НВК «Омельницька ЗШ І-ІІІст-ДНЗ», НВК «Дереївська ЗШ І-ІІІст.-ДНЗ» та Вишнівцівській ЗШ І-ІІст.

Враховуючи міграцію населення, для запобігання інфікуванню гострими респіраторними вірусами та вірусами грипу рекомендуємо при можливості уникати перебування в багатолюдних місцях, не допускати до занять учнів та персоналу, в яких виявлено ознаки ГРВІ, часто провітрювати приміщення, проводити вологе прибирання приміщень не менше двох разів на день, дотримуватись теплового режиму.

Для індивідуального захисту рекомендуємо застосовувати медичні маски, які необхідно міняти кожні 2-4 години, систематично мити руки з милом.

При виникненні симптомів захворювання звертатися за допомогою до лікарів, ні в якому разі не займатися самолікуванням!

Радіаційний фон на території Онуфріївського району знаходиться в межах допустимої норми.

"ВК" у PDF