Новгородківський район
Суспільство

Правова обізнаність - допомога у соціальному захисті

У рамках відзначення Всеукраїнського тижня права фахівцями Новгородківського районного центру зайнятості спільно з місцевим бюро вторинної правової допомоги проводяться комплексні освітні заходи, які спрямовані на підвищення освіченості населення з правових питань, попередження порушень у сфері захисту прав людини тощо.
Ці заходи орієнтовані на різні категорії клієнтів служби зайнятості, а саме: для безробітних громадян проведено семінар «Офіційне працевлаштування –мій захист», для учнівської молоді – семінар з питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці, для роботодавців – семінар з роботодавцями з питань працевлаштування осіб з інвалідністю.

Змістовим наповненням семінару «Офіційне працевлаштування – мій захист» стало розкриття переваг легального працевлаштування, визначення негативних наслідків торгівлі людьми. Фахівець місцевого бюро вторинної правової допомоги поінформував безробітних про систему безоплатної правової допомоги, про завдання та функції, які виконує бюро правової допомоги, місцеві та регіональні центри, ознайомила з порядком звернення до бюро правової допомоги для отримання первинної правової допомоги.

Основним аспектом семінару з питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці, що відбувся для учнівської молоді Новгородківського навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів №1 стало ознайомлення школярів із положеннями чинного законодавства щодо використання дитячої праці дітей, негативним впливом незаконних форм праці на здоров'я дітей та підлітків.

Вимоги чинного законодавства щодо сприяння зайнятості особам з інвалідністю обговорили під час семінару з роботодавцями. У ході ділової зустрічі, що відбулася з місцевим бюро з надання безоплатної вторинної правової допомоги, підписано Меморандум про співпрацю, що спрямований на консолідацію зусиль сторін в частині формування сприятливого середовища та забезпечення реалізації ефективної державної політики у сфері зайнятості населення та розширення можливостей доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, які звертаються до центрів зайнятості.

Володимир Ніколаєнко, директор Новгородківського районного центру зайнятості зазначає, що такі заходи проводитимуться й надалі, адже соціальний захист людини полягає у підвищенні рівня правової освіти, у можливості реалізовувати свої права і захищати їх у повсякденному житті.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF