Олександрівський район
Суспільство

Дітей чужих не має!

Дітей чужих не має!
10 років тому, 5 грудня 2006 року Олександрівською РДА було створено одну з перших в Олександрівському районі прийомних сімей - Мироненко Олександра Юрійовича та Олени Миколаївни.
А вже 15 грудня в сім’ю було влаштовано маленьку дівчинку Світланку, якій на той час було 2 роки і 11 місяців. Прийомна сім’я проживає в селі Цвітне Олександрівського району Кіровоградської області. Олена Миколаївна працює завідуючою Цвітненського філіалу комунального закладу «Красносільське НВО». А Олександр Юрійович займається веденням особистого селянського господарства. Світланка адаптована в прийомній сім’ї.

Дітей чужих не має!

Її поважають, люблять такою, яка вона є. Виховуючи її як власну, - відповідально, цілеспрямовано, сердечно, - батьки прагнуть сформувати повноцінну і щасливу особистість, готову до самостійного життя. Вони мають високий виховний потенціал і вміло використовують його в процесі догляду та виховання. Прийомна сім’я вирішує проблеми, пов’язані з вихованням дітей, за рахунок внутрішніх ресурсів.

Дітей чужих не має!

Світланка гарно навчаєтьсяу школі, вивчає англійську мову, пробує писати вірші. Вона добра, спокійна, працьовита, завжди приймає участь у різних конкурсах, святах та концертах сільського будинку культури. В учнівському колективі проявляє лідерські та організаторські якості. Користується авторитетом серед однокласників. Завжди готова прийти на допомогу. Світланка відвідує шкільний гурток народного-прикладного мистецтва та музичну школу по класу фортепіано.

Дівчинка почувається щасливою, що має таку родину, і не шкодує, що потрапила саме в сім’ю Мироненків.

Дітей чужих не має!

Прийомна сім’я дружна, завжди готова допомогти і підтримати, тих хто потребує їхньої допомоги. Так у 2014 році вони прийняла в свою родину ще одну дитину – 17-річну Вікторію. Родина активно, впродовж короткого періоду, допомогла дівчині в подоланні труднощів: профорієнтація, вступ до навчального закладу, лікування запущених хвороб, здобуття навиків подбати про себе за межами місця проживання, підвищення самооцінки, впевненості у власних силах, здобуття навиків проведення змістовного дозвілля, розвиток здібностей будувати взаємовідносини з однолітками, підготовка до самостійного життя, і просто здійснення мрій дівчини.

Вікторія, перебуваючи в родині, побачила яка повинна бути насправді модель побудови позитивних взаємовідносин між подружжям, аби в подальшому здобуті навики використовувати у своїй новоствореній сім’ї. Вона, досягнувши повноліття, вибула із прийомної сім’ї, проте завжди може звернутись за порадою до своїх прийомних батьків.


"ВК" у PDF