Світловодський район
Суспільство

«Бібліотека – територія ідей та інновацій»

«Бібліотека – територія ідей та інновацій»
Нещодавно на базі Світловодської районної бібліотеки відбувся семінар – практикум «Бібліотека – територія ідей та інновацій». Участь у семінарі брали шкільні бібліотекарі нашого району та працівники бібліотек з сіл Подорожнього, Павлівки, Великої Скельової і Великої Андрусівки.
Ініціатором проведення семінару виступив районний методичний кабінет відділу освіти у тісній співпраці з районною бібліотекою.

На початку програми семінару з презентаційним модулем в електронному вигляді виступила бібліотекар районної бібліотеки Тетяна Гуріна. Вона надала методичні поради з досвіду бібліотечної практики на тему «Креативні форми роботи: здивувати, захопити, залучити».

У науково-методичному модулі представила власний досвід роботи бібліотекар з Великоскельовської ЗШ Людмила Швець. Людмила Петрівна запропонувала присутнім форми роботи з учнями з проблеми «Читання і діти: діапазон бібліотечних ідей і можливостей».

Бібліотекар Григорівської школи Галина Шулешко розповіла про роботу у напрямку своєї діяльності з теми «Формування ключових компетентностей учнів шляхом ініціювання бібліотекою проектної діяльності».

Ніна Рябчун, методист районного методичного кабінету, змістовно ознайомила учасників семінару з методикою проведення майстер-класу, як інноваційною формою роботи з учнями «Майстер-клас як форма поширення ідей і новацій у системі підвищення професіональної компетентності бібліотекарів та стимулювання їх інноваційної фахової діяльності». Ніна Іванівна надала професійні поради з теоретичних та практичних аспектів проведення самого майстер-класу.

Голова районного методичного об′єднання шкільних бібліотекарів Наталія Гарасько, бібліотекар Миронівської загальноосвітньої школи, у практичному модулі «Творча майстерня бібліотекаря» провела майстер-клас «Бібліотека як інформаційний центр: ідеї, практика їх реалізації». Пані Наталія познайомила присутніх бібліотекарів із створеним відео-проектом «Результат діяльності «Видавців» за твором В.Симоненка «Ти знаєш, що ти – людина». Вона познайомила присутніх з проектною діяльністю, власним блогом.

У ході творчої розмови обговорювали питання щодо проведення Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека – 2017». На завершення семінару, як рефлексійну частину заходу, Ніна Іванівна зацікавила усіх присутніх тренінгом «Мій темперамент».

У тісному колі за чаюванням з солодощами обговорили насущні проблеми бібліотеки.

Бібліотекар районної бібліотеки Тетяна Гуріна,
методист районного методичного кабінету Ніна Рябчун;
бібліотекар Великоскельовської ЗШ Людмила Швець;
бібліотекар Миронівської ЗШ Наталія Гарасько;
бібліотекар Григорівської ЗШ Галина Шулешко.

"ВК" у PDF