Знам’янський район
Суспільство

Знам’янка Друга відзначила 73-тю річницю визволення від німецько-фашистських загарбників

Знам’янка Друга відзначила 73-тю річницю визволення від німецько-фашистських загарбників
З нагоди святкування 73-ї річниці від Дня визволення селища Знам’янка від німецько-фашистських загарбників, з метою вшанування ветеранів війни, виховання у населення патріотизму, поважного ставлення до героїчного минулого України, рішенням виконавчого комітету Знам’янської Другої селищної ради було створено організаційний комітет та затверджені заходи виконавчого комітету.
Вже стало доброю традицією - збиратися напередодні свята на змагання по шашкам та шахам, проводити баскетбольний матч, тематичні уроки мужності та бесіди про подвиги наших дідів та прадідів, відвідувати ветеранів війни на дому. До цієї дати приводяться в належний стан пам’ятники, обеліски, місця поховання захисників Батьківщини на території смт.Знам’янка Друга та с.Водяне.

Знам’янка Друга відзначила 73-тю річницю визволення від німецько-фашистських загарбників

5 грудня у приміщенні селищного Будинку культури відбувся шахово-шашковий турнір між учнями шкіл селища. Перед присутніми виступив селищний голова, який побажав всім миру, здоров’я, успіхів, а гравцям - удачі в турнірі. Також Сергій Борисович відмітив, що всі ці змагання проводяться не тільки, щоб визначити кращих гравців, вони приурочені річниці визволення нашого селища від німецько-фашистських загарбників. По завершенню турніру суддівською комісією були підведені підсумки та визначені переможці.

Напередодні Свята Дня місцевого самоврядування ( 6 грудня)у приміщенні селищної ради, відбулася зустріч із головами вуличних комітетів. Селищний голова Сергій Борисович разом із секретарем Надією Василівною привітали голів та вручили їм подарунки та подякували за співпрацю та порозуміння.

У четвер 8 грудня в приміщенні спортивного залу Знам’янської ЗШ № 7 відбувся баскетбольний матч між учнями ЗШ № 6 та ЗШ № 7 за перехідний Кубок селищного голови.

Знам’янка Друга відзначила 73-тю річницю визволення від німецько-фашистських загарбників

Перед початком матчу відбувся мітинг присвячений дню визволення нашого селища. Ведучі заходу (учні ЗШ № 7 Рогов Д. та Мізерна К.) надали слово селищному голові, який побажав гравцям перемоги. Хочу відмітити, що фінансову допомогу для придбання баскетбольних м’ячів Мороз А.П. Дуже вболівали за своїх гравців учні ЗШ № 7.

Після запальної та непередбачуваної гри, в якій здобула перемогу збірна ЗШ № 7, відбулося нагородження команд. Москаленко С.Б. вручив учасникам дипломи та грамоти Також, традиційно діти отримали солодощі від виконавчого комітету Знам’янської Другої селищної ради.

У день свята 9 грудня селищний голова Москаленко С.Б. відвідав ветеранів війни та вручив їм невеликі подарунки. 9 грудня у селищному Будинку культури відбулися урочистості. Слово надавалося селищному голові Москаленко Сергію Борисовичу:«Ми прославляємо тих, хто в тилу невтомною працею наближав розгром ворога. Низький уклін и повага Дітям війни, які на своїх плечах винесли тяготи в післявоєнні роки та підняли країну з руїн. Ці люди і сьогодні вчать нас мудрості, витримці, терпінню та оптимізму. Щиро бажаю всім міцного здоров’я і бадьорості духу, достатку й благополуччя на довгі літа! Мирного неба вам, вашим родинам, а також нашій Україні!....»

Право покладання квітів до пам’ятника Воїну-визволителю було надано селищному голові Москаленку С.Б. та голові ради ветеранів Ісаєвій Г.С.

На завершення всі присутні насолоджувалися яскравими номерами святкового концерту, в якому взяли участь: солісти вокально-хорового колективу селищного Будинку культури «Горлиця» (керівник – І.Коломійченко), вокально-інструментальний ансамбль «PUMA», хореографічні колективи Центру дитячо-юнацької творчості, вокальні групи школи № 7 «Юність» (керівник – Т. Машковська).

Знам’янка Друга відзначила 73-тю річницю визволення від німецько-фашистських загарбників

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF