Олександрівський район
Суспільство

“Права дітей – дітям”

“Права дітей – дітям”
Під таким гаслом розпочався низкою заходів в районній бібліотеці для дітей Всеукраїнський тиждень Права.
У читальній залі бібліотеки був проведений правовий ринг “Перехрестя мудрого закону”, а 7 грудня працівники бібліотеки Литвин Н.Г., Баклан С.А. завітали в КЗ “Олександрівське НВО№1” до учнів 4-го класу( класний керівник Козир К.П. )з уроком права “Кожна родина і кожна сім`я дарує дитині любов і ім’я.”

Під час бесіди діти познайомились зі статтями Конвенції, дізнались про те, як важливо знати свої права, як потрібно правильно себе вести в різних ситуаціях. Діти з задоволенням переглянули відеоролик: ”В країні прав і обов’язків”, побували в казковім царстві, де обговорили різноманітні ситуації порушення прав казкових героїв. Підсумком заходу стала гра: “Дерево права”. Позитивні емоції діти отримали виконуючи завдання гри – на праву і ліву сторону дерева повісити листочки з правами і обов’язками дітей.

Книги по правах дітей і інтерактивні форми роботи, які були використані при проведенні заходу, допомогли учням в доступній і зацікавленій формі отримати знання по такій важливій для них темі, як “Конвенція про права дитини”

"ВК" у PDF