Світловодський район
Суспільство

Захід з… любові

Захід з… любові
У кожній школі є учні, чия поведінка надто далека від ідеальної. Саме з ними у Депутатській кімнаті "білого дому" 29 листопада зустрілись відповідні до дитячих справ працівники міськвиконкому, поліції та медицини.
Школярі, які прийшли на зустріч разом із шкільними психологами та педагогами, вже встигли для своїх юних літ зробити щось не те: можливо, вже вживали щось "чумне", можливо, щось вкрали, можливо, з батьківської хати тікали… Так чи інакше, прийшли ті, кого за ті чи інші проступки занесли до такої собі Групи ризику.

Приводом для зустрічі, розпочала в. о. директора Центру служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Євсюкова, став Всесвітній день спільних дій в інтересах дітей, який відзначається щороку 20 листопада – день, коли більшістю країн-учасниць була ратифікована Конвенція ООН "Про права дитини". Тож, звернулася пані Тетяна до дітей, є сподівання, що сьогоднішня відверта розмова зіграє свою позитивну роль у виробленні у них "імунітету" до негативних впливів вулиці.

Задля цього лікар-нарколог Світловодської ЦРЛ Яна Пасько прочитала невеличку лекцію, ілюстровану для більшої переконливості демонстрацією слайдів і нетривалого документального відео про те, якими, на поверховий погляд, є початкові етапи залучення до наркоманії. Але надто стрімко від удаваної бравади і романтики не лишається й сліду і молоді люди перетворюються на живих мерців, яких від мерців справжніх відділяє тонюсінька межа.

У свою чергу уповноважена у справах дітей при МРВ поліції Яна Пашагорьєва розповіла про те, що чимало дитячих забавок часто-густо межують із статтями Кримінального кодексу та – про різновиди адміністративної і кримінальної відповідальності, які поширюються на громадян віком до 18 років або на їхніх батьків.

Натомість начальник Служби у справах дітей Олена Потаніна, розкриваючи тонкощі взаємин дітей зі старшим поколінням, зосередила увагу на конкретному прикладі, коли асоціальну поведінку підростаючого покоління часто-густо провокують черствість і байдужість дорослих… Одна дівчина прогулювала школу, не ночувала дома. Хоча домів у неї – після розлучення батьків – було аж два. Але в жодному з них вона не відчувала себе затишно – матуся і татусь її обзавелися новими сім’ями, і не до доньки їм стало… Довелося докласти чимало зусиль, щоб достукатися до батьківських сердець. Та й зараз, коли криза минула, та дівчина іноді телефонує пані Олені. "І мені дуже приємно, що дзвонить вона мені не для того, щоб поплакатись, а розповісти, що у неї все гаразд". …

Своєрідну риску підвела заступниця міського голови з гуманітарних питань Ірина Щербина: "Нам приємно, що ви до нас прийшли. Ми постаралися, аби ви зробили вірні висновки. І все тому, що ми вас дуже любимо. І у мене до вас таке прохання: хто любить, хто хоче, щоб його чи її любили – давайте поплескаємо у долоні!". І кімната наповнилася дзвінкими оплесками. Варто думати – щирими…
Захід з… любові
Захід з… любові
Захід з… любові
Захід з… любові
Захід з… любові

"ВК" у PDF