Новгородківський район
Суспільство

На Новгородківщині навчались європейських стандартів превентивної освіти

На Новгородківщині навчались європейських стандартів превентивної освіти
23 листопада на базі Великочечеліївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новгородківської районної ради проведено науково-практичний семінар педагогів-тренерів навчальних закладів із упровадження європейських стандартів превентивної освіти – «Школа, дружня до дитини», з проблеми «Партнерство громади, школи та батьківської громадськості – запорука успішного становлення і розвитку здоров’язбережувального освітнього середовища».
У рамках семінару вчителі та педагоги-тренери відвідали заняття з елементами тренінгу в початковій і старшій ланці.

Початкову ланку представляли Перемет Тамара Дмитрівна, Оксанич Раїса Василівна, Позняковська Світлана Василівна, які висвітлили питання щодо правил і процедур загартовування, впливу вітамінів і мікроелементів на здоров’я, надали поради, які стосуються правильного вибору продуктів харчування, та розкрили переваги натуральних продуктів; на конкретних прикладах із життя обґрунтували взаємозв’язок дружби і здоров’я.

Також учасники семінару відвідали заняття з превентивного курсу «Захисти себе від ВІЛ» на тему «Поведінка і ризики. Поняття ризику. Види ризику» (педагог-тренер Сьоміна Вікторія Віталіївна); тематичний захід, зорієнтований на здоровий спосіб життя, з проблеми «Крок за кроком до здоров’я» (заступник директора з навчально-виховної роботи Ляховчук Ірина Миколаївна).

Під час воркшопу з теми «Упровадження превентивних проектів, нових форм і методів здоров’язбережувальних технологій у роботі з батьківською громадськістю» учителі мали можливість дізнатися про шляхи застосування нових форм і методів здоров’язбережувальних технологій та ознайомитися з превентивними проектами для батьків (Т. Желєзнова, С. Барсукова).

На пленарному обговоренні проблеми організації педагогічної взаємодії вчителів, батьківської громадськості як рівноправних учасників процесу формування у школярів здорового способу життя учасники семінару обмінялися думками й поділилися власним досвідом з вищезазначеної проблеми (Т. Желєзнова, С. Барсукова).

Учасники науково-практичного семінару висловили вдячність організаторам за високий рівень підготовки, професіоналізм і творчий підхід в організації та проведенні заходу.

"ВК" у PDF