Олександрівський район
Суспільство

Лиха коса голодомору

Лиха коса голодомору
Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок написано криваво-чорним кольором. Одна з найстрашніших таких сторінок – Голодомор, який призвів до небачених безневинних жертв.
Вшановуючи пам’ять невинних жертв Голодомору 1932 – 1933 років, кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця.

Напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів бібліотекар читального залу Олександрівської районної бібліотеки для дорослих Вовченко Т.М та бібліотекар відділу обслуговування Курганська Л.І. провели годину скорботи «На спомин душі свіча горить». Пізнавальною і зворушливою була слайдова презентація під назвою «Чорна тінь голодомору». Присутні мали змогу ознайомитися з матеріалами книжкової виставки «Чорні крила голодомору».

Вшанування жертв голодомору – це воскресіння нашої пам’яті. На десятиліття можна засекретити архіви. Можна приховати в глибинах спецсховищ викри­вальні документи. Можна замести сліди злочину. Можна раз, і вдруге, і втретє переписувати історію на догоду диктаторів чи ідеології. Та з пам’яттю на­роду нічого не вдієш, вона зберігатиме правду. Прав­ду про ті страшні роки, про ті страшні події. Це наша історія, і ми повинні знати і пам’ятати її. Пам’ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім сущим на Землі.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF