Знам’янський район
Суспільство

Запалимо свічку пам’яті!

Запалимо свічку пам’яті!
Одна з найстрашніших сторінок історії України, яка примушує стискатися людські серця – Голодомор. До Дня пам’яті жертв Голодомору, з метою висвітлення цієї теми та усвідомленням її трагізму у долі рідного народу, працівники міської центральної бібліотеки підготували годину скорботи «Чорна сповідь моєї Вітчизни».

Бібліотекар Наталія Мирошниченко запропонувала учням 8-А класу ЗОШ №3 та учням професійного ліцею переглянути документальний фільм «Білим по Чорному», послухати хвилюючі спогади очевидців Голодомору.

Запалимо свічку пам’яті!

Бібліотекарі міської бібліотеки-філії №1 провели з учнями І курсу ПТУ№12 годину пам’яті «Жах і страждання українського народу».

Учні читали вірші, переглянули документальний фільм про голодомор !932-1933рр., слухали пісню О Білозір «Свіча» та познайомилися з літературою, представленою на виставці «Скорботна свіча пам’яті».

Присутні на заходах учні запалили свічки і вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання. А ще бібліотекарі закликали присутніх взяти участь у церемоніальних заходах біля пам’ятника жертвам голодомору та в акції «Запали свічку».

"ВК" у PDF