Онуфріївський район
Суспільство

Сім’я – ключ до щастя

Сім’я – ключ до щастя
23 листопада на базі Онуфріївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено засідання «круглого столу» з прийомними батьками та батьками - вихователями на тему: «Сім’я – ключ до щастя».
У засіданні взяли участь: директор РЦСССДМ Фірсова В.Б., головний спеціаліст Білан Н.О., прийомні батьки та батьки-вихователі.

Сім’я – ключ до щастя

З метою проведення просвітницької роботи з батькам були залучені спеціалісти різних сфер діяльності:

- Скрипник Раїса Василівна – начальник відділу грошових виплат та грошових компенсацій УПСЗН;
- Панченко Юлія Василівна – лікар акушер-гінеколог ЦРЛ;
- Залюбовська Олена Анатоліївна – начальник служби в справах дітей райдержадміністрації.

Спеціаліст УПСЗН ознайомила прийомних батьків зі змінами, які відбулися у 2016 році при оформленні субсидій населенню та з порядком нарахування соціальних виплат дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, що проживають у ПС/ДБСТ та навчаються у коледжах, ліцеях та ПТУ. Раїса Василівна також відповіла на запитання, які цікавили батьків відповідно до законодавства.

Сім’я – ключ до щастя

Лікар-гінеколог провела відеолекторій для присутніх на тему: «Сексуальне виховання підлітків», ознайомила батьків з особливостями фізичного розвитку дітей від трьох років до підліткового віку, надала змістовні відповіді на запитання прийомних батьків по темі.

Директор Центру ознайомила батьків із змінами в нормативно-правовій базі щодо діяльності ПС/ДБСТ .

Білан Н.О. та Залюбовська О.А. обговорили з прийомними батьками та батьками - вихователями питання підготовки прийомних дітей до самостійного життя, профорієнтації та успішного досвіду виходу дітей із ПС/ДБСТ.

У ході засідання круглого столу прийомні батьки та батьки-вихователі із задоволенням ділилися своїм успішним досвідом у підготовці дітей до самостійного життя, досягненнями та проблемами прийомних дітей, з якими вони стикаються після виходу із ПС/ДБСТ.

"ВК" у PDF