Знам’янський район
Суспільство

До серця йде лиш те, що йде від серця

До серця йде лиш те, що йде від серця
16 листопада світовою спільнотою відзначається Міжнародний день толерантності. Виховання толерантності сьогодні є однією з найважливіших проблем.
Прагнучи сформувати в молоді моральні цінності, працівники міської центральної бібліотеки провели відверту розмову «До серця йде лиш те, що йде від серця». Її учасниками стали учні ПТУ-12. Бібліотекар Наталія Мирошниченко ознайомила їх з історією свята, приділивши велику увагу Талейрану Перігору, з яким пов’язане походження терміну «толерантність». Говорили про неоднозначність поняття толерантності в різних мовах.

Велику увагу приділили якостям толерантної та інтолерантної особистості. Присутні вчилися аргументувати свою думку та сприймати чужу точку зору через різноманітні ігрові вправи.

До серця йде лиш те, що йде від серця

З метою розвитку моральних рис, виховання толерантної поведінки в спеціальній школі - інтернаті для учнів 7 класу бібліотекар дитячого відділу Наталія Сатир провела психологічний урок «Планета толерантності».

Учасники заходу мали змогу зачитати вислови визначних людей про толерантність, зробити перший крок до один одного сказавши комплімент товаришу.

Великий інтерес у школярів викликала повчальна притча про толерантність, що наштовхнула на роздуми про добро, терпимість, здатність співпереживати. Змістовними та цікавими були психологічні вправи з елементами гри, що націлюють на позитивну поведінку та добрі вчинки. За допомогою паперових виризок було створено толерантний коллаж.

Тільки мир, взаєморозуміння, взаємодопомога і злагода принесуть нам впевненість у майбутньому і щастя!

"ВК" у PDF