Світловодський район
Суспільство

Вечір пам’яті Кузьми Скрябіна відбувся у Світловодську

Вечір пам’яті Кузьми Скрябіна відбувся у Світловодську
«Люди як кораблі» — під таким гаслом 11 листопада у Світловодському районному будинку культури відбувся вечір пам’яті відомого українського співака, письменника, продюсера та телеведучого Андрія Кузьменка, відомого під творчим псевдонімом Кузьма Скрябін.
Вшанувати пам’ять артиста, який загинув майже два роки тому, 2 лютого 2015 року в автокатастрофі, прийшло близько сотні світловодців.

Для них зі сцени концертної зали районного Будинку культури лунали пісні Кузьми Скрябіна та його друзів у виконанні місцевих аматорів: Олександра Миташопа, Олени Куциби, Олександри Гуртової, Ірини Стрижак, Дмитра Шевчука, Лери Кенчадзе, Дмитра Сороки, групи «Темні небеса», учасників аматорського народного естрадного духового ансамблю «Ретро» Світловодського міського Палацу культури та місцевої реп-групи «D.S.S».

Взяли участь у тематичній програмі і хореографічні колективи міста «Водограй» (керівник Олена Макогон) та «aDvANCE» (керівник Максим Підгорний), виступи яких стали яскравим доповненням заходу.

Як розповіла «Віснику Кіровоградщини» ведуча концерту, культорганізатор РБК Катерина Бутенко, проведений захід має соціальний зміст і закликає людей до певного переосмислення питань взаємин між людьми: «Основна ідея вечора — вшанувати пам’ять українського музиканта Кузьми Скрябіна і підняти суспільно значиму тему сучасного життя, що є квінтесенцією однієї з його пісень «Люди як кораблі». Ця пісня дає чітку орієнтацію та оцінку дій людини і закликає до певних висновків: «Стаючи байдужими, ми перетворюємося на кораблі, які тонуть в океані подій, що називається світ». Саме цю ідею ми і намагалися донести до гостей заходу».

"ВК" у PDF