---
Суспільство

За сприяння обласної служби зайнятості працевлаштовано 13,5 тисяч безробітних

Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Юрій Слоневський. За словами посадовця, протягом 9 місяців поточного року у пошуках роботи до Центру звернулися більше 40 тисяч безробітних мешканців області. Серед них більше 2 тисяч демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. За сприяння служби зайнятості роботу вже знайшли 262 колишніх військовослужбовця.
За словами посадовця, цього року більше 29 тисяч безробітних громадян були охоплені активними заходами із працевлаштування.

– Всього за сприяння обласної служби зайнятості були працевлаштовані 13,5 тисяч безробітних. Таким чином, рівень працевлаштування безробітних громадян на території області склав 33,4%, – повідомив Юрій Слоневський.

Серед районів з найвищими показниками працевлаштування директор центру зайнятості відзначив Благовіщенський, Вільшанський, Гайворонський, Голованівський, Добровеличківський, Компаніївський, Новгородківський, Новоархангельський, Новомиргородський, Новоукраїнський, Олександрівський, Онуфріївський, Петровський та Устинівський.

Окрім того, Юрій Слоневский торкнувся питання щодо спеціальностей, які користуються найбільшим попитом на ринку праці області.

Найбільше запитів від роботодавців, за словами посадовця, надходить щодо спеціалістів з експлуатації устаткування і машин – 21,8%, кваліфікованих робітників, що працюють з інструментами – 19,9%, та працівників сфери торгівлі і послуг – 14,4%.

Всього ж за звітний період роботодавцями було повідомлено центрам зайнятості про 23,5 тисяч наявних вакансій.

"ВК" у PDF