Олександрівський район
Суспільство

Мова моя українська

Мова моя українська
Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
Щорічно, 9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято – День української писемності та мови.

Традиційно, до Дня української писемності та мови Олександрівська районна бібліотека проводить різноманітні заходи. Провідний бібліотекар відділу обслуговування Валентина Бондар, спільно з учителем української мови і літератури школи №3 Альоною Мовчан, провели інтелектуальну гру для старшокласників «Кращої, ніж рідна, мови не буває». Шлях до мовної доскональності починається з любові до рідної мови, до майстерного бажання володіти нею, відчуття власної відповідальність за рідну мову. Тому юнакам і дівчатам було запропоновано взяти участь в мовному калейдоскопі «Мово моя рідна – мова українська», який допоміг їм відчути свою грамотність з української мови. Мовний калейдоскоп пропонував цікаві питання з орфографії, синтаксису та морфології. Учасники гри із задоволенням відповідали на запитання вікторини-жарту «Загадковий кошик», взяли участь в іграх «Поясни фразеологізми», «Редактор» тощо. Учні розгадали ребуси, показали хороші знання народної творчості «Народ скаже, як зав’яже» та взяли участь у конкурсі «Пазли».

До уваги учасників гри була представлена книжкова виставка «Золотого слова пектораль». А з 2 по 9 листопада для читачів районної бібліотеки в читальному залі експонувалась книжкова виставка «Рідна мова – краю батьківського пісня». Книжкові видання, представлені на виставці дали змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF