Знам’янський район
Суспільство

І знову ми переможці!

І знову ми переможці!
Учні НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2 – ліцей» здобули перемогу серед дев'яти учнівських команд Кіровоградщини в ІІ (очному) етапі історико – краєзнавчого квесту «Мала академія наук стежинами рідного краю», який пройшов у м. Кропивницькому 5 листопада 2016 року.
Перший етап був заочним, в якому брали участь 20 команд. З них, за результатами конкурсного відбору, були відібрані 9, які взяли участь вже в очному етапі. Кожна команда-учасниця готувала проект – презентацію про історію свого краю. Наша команда презентувала проект про шкільний музей НВК і посіла в першому(заочному) етапі І місце, та була запрошена взяти участь у ІІ(очному) етапі.

Кожна команда складалась з 6-ти учасників. До складу Знам’янської команди «Apriori» увійшли учні НВК: Владислава Сагіна (8-А), Ярослава Пономар (9-А), Валерія Велика та Максим Полежай (10-А), Катерина Костюкевич та Артем Шевчук (11-В). Керівники команди Валентина Панкевич, учитель географії та Світлана Філіпова, учитель історії та суспільствознавчих дисциплін.

І знову ми переможці!

Решта команд були із Світловодського, Устинівського, Бобринецького, Гайворонського, Кіровоградського, Компаніївського, Новомиргородського та Олександрівського районів.

Квест складався з 8-ми локацій: пам’ятник Володимиру Винниченку біля педагогічного університету → пам’ятник Тарасу Шевченку → обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського → Кіровоградський обласний краєзнавчий музей → Галерея «Єлисаветград» → НВО №6 «Спеціалізована ЗШ І-ІІІ ступенів» (спортивна естафета) → пам’ятна дошка В’ячеславу Чорноволу → кафедра природничо-географічного факультету КДПУ ім. В. Винниченка.

І знову ми переможці!

Під час проходження усього квесту нашій команді вдалось отримати 185 балів. Лише одна команда - «Златопіль» із Новомиргорода змогла отримати більше -190.

За результатами квесту чотири найсильніші команди області продовжили боротьбу за першість у грі «Брейн-ринг». Перемігши команду «Златопіль», з рахунком 3-1 на користь нашої команди, ми впевнено увійшли до фіналу. У фіналі змагались з командою «Лісівські пошуковці» Олександрівського району і здобули остаточну перемогу, посівши І місце і ставши найкращими у обласному історико – краєзнавчому квесті та брейн-рингу.

Знам’янська команда-переможниця «Apriori» отримала грамоти, солодкі подарунки та флеш-карти. Захід був організований Кіровоградською Малою академією наук учнівської молоді за підтримки КДПУ ім. В. Винниченка, КНТУ, льотної академії Національного авіаційного університету, КЗ «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» тощо.

Команда «Apriori» хоче подякувати за підтримку міському голові Сергія Івановича Філіпенка та міський відділ освіти, в особі начальника відділу Грекової Людмили Анатоліївни.

"ВК" у PDF