Знам’янський район
Суспільство

«Хочу. Можу. Треба»

«Хочу. Можу. Треба»
4 листопада Знам’янським міськрайонним центром зайнятості було проведено інтерактивний захід для учнівської молоді на території Знам’янської ЗОШ І-ІІІ ст.№4.
Основною метою зустрічі з учнями стало ознайомлення із світом професій, потребами ринку праці та правилами усвідомлення вибору професій, забезпечення процесу самопізнання, формування умінь і навичок аналізу різних видів професійної діяльності, формування здатності зіставляти вимоги конкретних професій з власними можливостями та з послугами, які надає служба зайнятості учням шкіл.

Школярі ознайомилися з формулою вибору професії «Хочу. Можу. Треба», та з критеріями які потрібно враховувати під час вибору сфери професійної діяльності.

Завдання профорієнтації полягає в ознайомленні учнів з професіями та правилами їх вибору, вихованні спрямованості на самопізнання як основу професійного самовизначення; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією, а також забезпечення розвитку професійно важливих якостей особистості.

Учні і класні керівники висловили вдячність за цікавий і корисний захід та побажання щодо тематики майбутніх зустрічей. Тож, будемо і надалі допомагати молоді обирати професію корисну для нашого регіону.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF