Олександрівський район
Суспільство

Наш скарб – рідна мова

Наш скарб – рідна мова
Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу.
Такими красивими словами розпочався в приміщенні НВК№3 з учнями 1-х класів ( вчитель Коваль С.А.) мовний диліжанс «Наш скарб – рідна мова».Програма заходу була досить насиченою.

Юні мовознавці подорожували зупинками «Загадкова», « Хто Я», «Скоромовок», «Пісенна», які дали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є. Потім діти разом з бібліотекарем районної бібліотеки Литвин Н.Г. прийняли участь у літературному конкурсі “Чарівне царство книжок”. На закінчення заходу дорослі закликали присутніх гордитися тим, що ми українці, що ми розмовляємо українською мовою, берегти, плекати її і передати у спадок своїм нащадкам.

А напередодні в районну бібліотеку для дітей завітали наймолодші користувачі, вихованці старших груп (вихователі Іваненко А.О., Орлик І.М) дитячого садочка «Світлячок» на «Свято книги», яке було приурочене Дню української писемності та мови. Програма заходу включала годину пізнання «Нумо українці». Маленькі ерудити спробували свої сили у різних розважально – пізнавальних конкурсах: «Гав-няв», «Німе кіно», «Реалії» та інших. На згадку про конкурс діти отримали солодкі медальки з наклейкою «Я люблю українську мову».

"ВК" у PDF