Олександрівський район
Суспільство

На підтримку української армії платники Кіровоградщини направили майже 152 мільйони гривень військового збору

На підтримку української армії платники Кіровоградщини направили майже 152 мільйони гривень військового збору
За десять місяців 2016 року платники податків Кіровоградської області сплатили до державного бюджету 151,8 млн. грн військового збору.
Як зазначила в.о. начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Тетяна Гавренкова, це на 6,7 мільйонів або майже на 5 відсотків більше, ніж очікувалося. При цьому істотно перевищено рівень минулого року – на 27,7 мільйонів гривень або 22,4відсотків. Зокрема, за жовтень цього року надходження військового збору склали 17,5млн.грн., що на 1,3млн.грн., або 8відсотків більше, ніж у жовтні минулого року.

Серед основних чинників позитивної динаміки сплати військового збору – зростання мінімальної заробітної плати, результати заходів, спрямованих на боротьбу з виплатою заробітних плат в конвертах та легалізація найманих працівників, адже, військовий збір сплачується з легальних доходів, – підкреслила Тетяна Гавренкова.

Нагадаємо, ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Для резидента об’єктом оподаткування збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерела їх походження в Україні, які оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання); іноземні доходи, отримані з джерел за межами України.

Об’єктом оподаткування нерезидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні; доходи з джерела їх походження в Україні, які оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF