Онуфріївський район
Суспільство

Інвентаризація – найкращий показник досягнень лісівників

Інвентаризація – найкращий показник досягнень лісівників
У 2016 році ДП «Онуфріївське лісове господарство створило 73,7га лісових культур, в т.ч. 50 га захисних насаджень.
Всього підлягло щорічній інвентаризації лісових культур 1-3 річного віку 267,0 га, садивного матеріалу в лісових розсадниках, теплицях, коробах та атестацію лісових культур 4-х років та старші.

Незважаючи на те, що цей рік був не дуже сприятливий для вирощування садивного матеріалу та приживлюваності лісових культур (через надмірну літню температуру), ДП «Онуфріївський лісгосп» отримав добрі результати своєї праці. Середня приживлюваність лісових культур 1-3 річного віку, становить 84,8% при плановій 72,9%., також пройшла атестація не зімкнутих лісових культур 4-річного та старшого віку загальною площею 992,4га в тому числі за класами якості:

1-й клас – 407,3 га;

2-й клас – 510,7 га;

3-й клас – 74,4 га.

Лісові культури – за умови досягнення ними, у певно визначеному віці відповідної зімкнутості крон, густоти та висоти переводяться у вкриті лісовою рослинністю землі та передаються в експлуатацію. Цього року переведено в вкриті лісовою рослинністю 229,9 га лісових культур.

Інвентаризація – найкращий показник досягнень лісівників

У розсадниках, теплицях, коробах вирощено 168,86 тис. шт. сіянців листяних та хвойних порід. Асортимент порід в цьому році налічує 8 види лісоутворюючих порід та 11 видів декоративних порід.

Інвентаризація – найкращий показник досягнень лісівників

Закладено 1,3 га новорічних ялинок.

Як добрим друзям, бажаємо кожному деревцю міцного коріння та великих приростів у висоту. Помірних дощиків, м’якої зими та лагідного сонця.

"ВК" у PDF