Знам’янський район
Суспільство

Хай в Україні буде мир!

Хай в Україні буде мир!
У закладах освіти та культури району проходять заходи з виконання Указу Президента України від 6 жовтня 2016 року №436 «Про відзначення у 2016 році Дня Гідності та Свободи», відповідних розпоряджень голови обласної державної адміністрації та голови районної державної адміністрації.
З метою гідного вшанування громадянської мужності учасників АТО, їх відданості ідеалам свободи, справедливості, утвердження в державі, демократичних цінностей та у зв’язку з відзначенням у 2016 році Дня Гідності та Свободи у Мошоринській сільській бібліотеці відбулася зустріч з воїном-земяком, учасником АТО Михайлом Ярославовичем Карплюком, який повернувся із зони бойових дій.

Михайло Ярославович народився в Олександрійському району в сім’ї колгоспника. Навчався в Копанській середній школі Маловиськівського району. Проходив строкову службу в Збройних Силах України. Був демобілізований у званні «старшого сержанта».

У 2015 році був мобілізований на службу до Збройних Сил України у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на сході України. Службу проходив у військовій частині В 3231. Старший сержант Карплюк М.Я., механік-водій другої обслуги першого гарматного самохідно-артилерійського дивізіону, безпосередньо брав участь у бойових діях з 19 червня 2015 року по 29 жовтня 2015 року та з 21 листопада 2015 року по 05 січня 2016 року на території Донецької та Луганської областей. Демобілізований 09 квітня 2016 року.
М.Я. Карплюк нагороджений медаллю «Учасник АТО» та медаллю Бердичівської 26-ї артилерійської бригади В3231. Має статус учасника бойових дій. На даний час працює в ТОВ «РосАгро» (с.Мошорине).

Михайло Ярославович бачив страхіття неочікуваної війни. З сумом в очах він розповідав дітям, що пережив в зоні АТО.

– Важко передати емоції, які переповнюють мене. Дуже радий, що повернувся живим разом із побратимами. Велике спасибі всім за підтримку. Вірю – Україна переможе», – наголосив військовослужбовець під час зустрічі.

На завершення заходу всі учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять наших земляків та всіх солдат, які загинули на цій неоголошеній війні, захищаючи Україну, і які назавжди залишаться в серцях своїх рідних та земляків героями.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF