Світловодський район
Суспільство

Відзнаки «За мужність і відвагу» – бійцям АТО

Відзнаки «За мужність і відвагу» – бійцям АТО
Нещодавно, в урочистій обстановці у приміщенні Світловодського ОМВК відзнаки Кіровоградської області "За мужність і відвагу" було вручено двом учасникам антитерористичної операції – Демчуку Олександру Івановичу та Романчі Миколі Васильовичу.
Старший лейтенант Демчук став на захист Батьківщини у 2014 році. Службу він проходив у військах спеціального призначення на посаді заступника командира роти по роботі з особовим складом. Але сидіти в теплому кабінеті не доводилося. За плечима офіцера не один виїзд в зону бойових дій. Та свою службу він згадує з усмішкою. Олександр хотів би проходити військову службу за контрактом, але, на жаль, бойова травма не дає змоги бути призваним до лав Збройних Сил.

Старший солдат Романча призвався по мобілізації у 2015 році. В армію він йшов вже вдруге, тому був готовий захисщати Батьківщину. Спочатку хлопець був старшим механіком-водієм. Пізніше командування частини оцінило здібності бійця і призначило його виконувати обов’язки командира відділення.

"Клопотів було багато – згадує Микола, – але служити мені подобалось. Тому я вирішив, що знову хочу піти до Збройних Сил, але вже військовослужбовцем військової служби за контрактом. Лише в армії я можу отримувати стабільне грошове забезпечення і можливість кар’єрного росту", – зазначив Микола Романча.

Хочеться додати, що Батьківщина не забуває своїх вірних захисників, і ще не один учасник антитерористичної операції, який звільнився з лав Збройних Сил, отримає відзнаки та інші нагороди.

"ВК" у PDF