Світловодський район
Суспільство

Сприяємо зайнятості земляків

Сприяємо зайнятості земляків
Вирішуючи важливі завдання щодо регулювання місцевого ринку праці, Світловодський міськрайонний центр зайнятості співпрацює з роботодавцями, органами місцевого самоврядування, іншими соціальними партнерами.
Необхідність такої співпраці зумовлена, перш за все, тим, що здійснення заходів щодо забезпечення роботою місцевих мешканців, у т.ч. тимчасовою, є частиною загальної справи, яка потребує комплексного підходу, спільних зусиль та підвищення рівня відповідальності за стан справ у сфері зайнятості.

«В умовах складної ситуації, що склалася на місцевому ринку праці, міськрайонний центр зайнятості здійснює заходи активної підтримки безробітних, зокрема, організовує громадські та інші роботи тимчасового характеру, що сприяють матеріальній підтримці безробітних, підвищенню у них мотивації до праці тощо», – зазначає Ілля Домбровський, директор Світловодського міськрайонного центру зайнятості.

Зважаючи на суспільно-корисну значущість громадських робіт, вони організовуються на договірних засадах спільно з органами місцевого самоврядування з урахуванням відповідних потреб територіальних громад. Традиційним вже стало проведення робіт з упорядкування та озеленення населених пунктів, зон відпочинку, військових поховань; ремонтних робіт на об’єктах соціальної сфери та пам’яток культури та ін. Активною в цьому плані є співпраця, зокрема, з Павлівською, Великоандрусівською, Озерською, Глинською сільськими радами та Світловодським міським комунальним підприємством «Комбінат комунальних послуг». Лише з початку поточного року в зазначених роботах взяли участь більше 200 осіб з числа безробітних мешканців, оплата праці яким здійснювалася за рахунок коштів місцевих бюджетів та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Зацікавленість підприємств у організації тимчасових робіт також має неабиякий сенс. За словами роботодавців, це дозволяє залучити додаткову робочу силу для виконання нагальних другорядних робіт та не відволікати основний персонал від робочого процесу. Крім цього, розширюється можливість працедавця у підборі майбутніх працівників. У січні-вересні поточного року за сприяння міськрайонного центру зайнятості понад 400 безробітних взяли участь у громадських роботах на таких підприємствах, як «Аскольд-Континент», ВУТК «ДОТ», ТОВ фірма «Ескулап» та ін.

Таким чином, громадські та інші роботи тимчасового характеру, що організовуються за сприяння служби зайнятості, є вигідними і безробітним, і громаді, і роботодавцям.

"ВК" у PDF