Знам’янський район
Суспільство

«Якщо не я – то хто ж?»

«Якщо не я – то хто ж?»
Більше 70-ти років Україна не знала жахіть війни. Наш народ пишався тим, що в буремні 90-ті Україні вдалося зберегти мир, але війна не обійшла нашу державу тепер.
Ще два роки тому ми не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною, тепер же майже кожну родину так чи інакше обпалено полум’ям військових дій. Ще два роки тому ми не надавали особливого значення словам «Слава Україні – Героям слава!», а тепер вони набули нового змісту. Наразі, вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумнівів – героям, хлопцям, які зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України.

Сьогодні десятки тисяч наших синів, братів, чоловіків, коханих – патріотів нашої держави – знаходяться на передовій, захищаючи неньку Україну. Ми дякуємо їм за те, що забуваючи про страх, біль та безпеку, вони всі як один, незалежно від віку й роду занять, встали на боротьбу з ворогом. Кожен з них ясно усвідомлював, що може загинути в будь-яку секунду, але раз за разом піднімався в бій, захищаючи свій дім, свою родину, свою Батьківщину від ворогів з думкою: «Якщо не я – то хто ж?».

В рамках підготовки Дня Гідності і Свободи у Цибулівській сільській бібліотеці для читачів була представлена виставка-експозиція, присвячена односельцям-воїнам АТО «На захисті рідної землі». Бібліотекар ознайомила відвідувачів зі сторінками біографії героїв земляків, продемонструвала фото воєнних буднів. Один з них – Микола Сергійович Черниш.
«Якщо не я – то хто ж?»

Микола Сергійович Черниш народився в с. Цибулеве. Закінчив Цибулівську ЗОШ І-ІІІ ст., навчався у Дмитрівському ПТУ №39 та отримав спеціальність водія-механіка. Проходив військову службу. Працював у ПСП «Обрій» (с.Цибулеве).

23 квітня 2014 року був мобілізований на схід, служив у 17-му батальйоні територіальної оборони водієм-електриком. Брав безпосередню участь у бойових діях в зоні проведення АТО на території Донецької та Луганської областей. Демобілізований 1 квітня 2015 року. Вдома вояка чекала дружина та новонароджена донька.

Також, у ході презентації виставки-експозиції її учасники згадали героїв Знам’янщини, які загинули під час виконання військових обов’язків у зоні проведення АТО та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF