Олександрівський район
Суспільство

Мужності й геройства свято

Мужності й геройства свято
За доброю традицією християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, що святкується 14 жовтня вважається Днем українського козацтва. Указом Президента України 14 жовтня оголошено ще й Днем захисника України.
“Ми козацького роду нащадки” – під такою назвою проведено День захисника України в районній бібліотеці для дорослих, під час якого старшокласники Олександрівської загальноосвітньої школи №1 дізнались про витоки мужності нашого героїчного народу від сивої давнини і до наших днів.

На святі до слова було запрошено учасника АТО, військового комісара Олександрівського району Сєргєєва Олексія Юрійовича. Він розповів, що за вікову історію української народності наша земля не один раз закликала своїх синів стати на її захист. І ніколи ці заклики до оборони рідного краю не залишилися не почутими. Адже ми з вами живемо в Україні, тому повинні знати і шанувати історію, традиції і культуру нашої держави, а також захищати її незалежність. Виступ Олексія Юрійовича вразив своєю щирістю і відвертістю. На згадку про зустріч він подарував бібліотеці книгу зі своєї колекції про невідомі факти і хроніки АТО.

Мужності й геройства свято

Працівники книгозбірні В.Бондар та Т.Вовченко ознайомили присутніх з книжковою виставкою «Вартові української незалежності» та продемонстрували презентацію, присвячену учасникам АТО. Хвилиною мовчання присутні вшанували героїв, які загинули на Сході України.

Мужності й геройства свято

В цей нелегкий час, коли точаться бої на сході і півдні України, ми повинні бути справжніми патріотами, відстоювати єдність, суверенітет і незалежність України. Сьогодні в зоні антитерористичної операції разом з іншими військовослужбовцями воюють і наші земляки. Воїни-олександрівці захищають міста і села Донеччини та Луганщини. Ми підтримуємо наших військових і бажаємо, щоб скоріше прийшов мир на українську землю. Тож, молімося за життя і здоров’я наших земляків, щоб вони повернулися додому живі і неушкоджені, повернулися додому з перемогою. Ми бажаємо нам всім миру, спокою і світлого майбутнього!

"ВК" у PDF