Знам’янський район
Суспільство

«Маріуполь на межі»

«Маріуполь на межі»
У Знам’янському міському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки картин «Маріуполь на межі», в рамках мистецького проекту «У нас єдина доля – ім’я їй Україна».
На виставці були представлені роботи двох молодих художниць Олени Украінцевої та Ганни Торкаєнко.

Їхні роботи дуже цікаві тим, що на них зображені реальні події, реальні люди. Вони настільки індивідуальні, що кожна людина сприймає їх по різному, але це й захоплює, тому що кожного разу, дивлячись на ці роботи, ти знаходиш для себе, щось нове і цікаве.
Особливо вражає арт-об’єкт «Дитячі долоньки», які тримають осколки.

Також представлені світлини і макети тетраподів (бетонних споруд, призначених для обмеження руху важкої військової техніки).

«Маріуполь на межі»

Ганна та Олена презентували книгу «АТО…Ми, Долі». Це збірка творів, автори яких волею долі опинились в епіцентрі подій 2014-2015 років в Україні. Всього було презентовано п’ять екземплярів книг, троє з яких, одразу придбали запрошені гості.

В майбутньому планується перевидання цієї збірки, яке буде називатися «По живому».

Їхні картини вже побували не тільки в десяти містах України, першим з яких був Ужгород, далі Івано-Франківськ, Львів, Тернопіль, Самбір, Яремче, Бережани, Запоріжжя, Кіровоград, Знам’янка, а й Греції, де літом 2016 року відвідали Афіни. Також в планах художниць виставка картин у Литві, але це вже буде не воєнна тематика, а природні ландшафти Маріуполя.

На заході були присутні представники відділу культури, керівники міських бібліотек, представники місцевих ЗМІ, представники з обласного художнього музею, також захід відвідали учні художньої школи.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку «Маріуполь на межі», яка буде діяти до 20 жовтня 2016 року, за адресою: м. Знам’янка, вул. Глібка, 28, з 8.00-17.00 щодня, крім неділі.
Довідки за телефоном: (05233)2-09-09, 066 127-57-79

"ВК" у PDF