Онуфріївський район
Суспільство

Державна лісова охорона щоденно на варті лісу

Державна лісова охорона щоденно на варті лісу
Державне підприємство «Онуфріївське лісове господарство» постійно проводить з жителями району роз’яснювальну роботу щодо самовільних рубок.
З метою посилення охорони лісів, збереження лісових ресурсів і підвищення ефективності їх використання лісівники Онуфріївського лісгоспу тісно співпрацюють з екологічною службою та органами міністерства внутрішніх справ, організовуючи патрулювання лісових насаджень протягом року.

Лісові насадження, які створюють лісівники, мають використовуватися планомірно, бо ліс, як і живий організм, має свої ступені стиглості та терміни заготівлі. Тих же, хто його не садив, менше усього це цікавить. Після варварських набігів залишаються рани не лише на тілі дерев, а й у душах тих, хто його виростив. Ще знаходяться «підприємливі добродії», які намагаються поповнити свій бюджет за чужий рахунок, йдучи навіть наперекір своїй совісті. Протягом 2016 року на підприємстві виявлено 3 випадки самовільних рубок дерев в лісових насадженнях, які завдали шкоду на суму 161 тис. 806 грн., паралельно з цим було накладено адміністративне стягнення в розмірі 170грн.

Для інформації: згідно статті 65 КУпАП (незаконна порубка) –наприклад, за кожне дерево, зрубане або пошкоджене до ступеня припинення росту діаметром до 14 сантиметрів, вам доведеться сплатити 208,62грн таксової вартості за заподіяну шкоду. Звісно зі збільшенням діаметра дерева, відповідно буде збільшена плата за заподіяну шкоду. Крім цього буде накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі від 85 до 170 грн.

При вирубуванні хвойних дерев віком до 41 року в грудні-січні місяці, розмір шкоди обчислюється за цією таксою, збільшеною у 3 рази. В зловмисників склалася така думка, що сухостійні дерева можна забирати не боячись покарання, так ось для справки повідомляємо, що розмір шкоди в таких випадках обчислюється за цією ж таксою, але зменшеною у 2 рази.

Для придбання лісопродукції звертайтеся в лісництва за тел. 2-05-50, 9-41-31 та за пиломатеріалами в лісгосп за тел. 2-10-84.

Застерігаємо вас від вчинення протиправних дій.

Обов’язок кожного громадянина – дотримуватись правил поводження у лісі. Лише спільними зусиллями лісівників та населення ми зможемо вберегти та примножити наші зелені краєвиди степового краю.

"ВК" у PDF