Знам’янський район
Суспільство / Медіа

Дмитрівчани святкували 280-ту річницю села

Дмитрівчани святкували 280-ту річницю села
Жителі Дмитрівки (Знам’янський район) 30 вересня – 2 жовтня святкували 280-річницю від Дня заснування села.
Протягом кількох днів мешканці найбільшого села району мали можливість переглянути безкоштовно виставу Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.М.Л.Кропивницького, до села приїжджав цирк (відвідували безкоштовно завдяки сільській раді).

1 жовтня біля Будинку культури було найбільш масове відзначення Дня села. На урочистій частині заходу сільський голова Наталія Стиркуль, заступник голови районної ради Дмитро Молодченко, Отець Николай та Василь Моцний (керівник ТВД «Колос») привітали всіх присутніх зі святом.

Плоди своєї фантазії та праці представили жителі села представили на виставці — кожна вулиця вражала своїми надбання: випічку, смачні страви, караван, вишивки тощо. Вулиця Шевченка порадувала шевченковою хатою, здивували тим, що приїхали на свято на возі; на Садовій гарні господині; вулиця Шкільна мала б називатися Козацькою, адже там живуть як козаки — є узвар, медовуха. Вулиця Нечаєва — вулиця, з якої починається огляд села; жителі цієї вулиці порадували гарним тортом з прапором. Жителі вулиць Гагаріна і Васильєва порадували оформленням та вишитими рушниками. Вулиця Озерна — картини, коровай з написом вулиці, лавка з написом вулиці, оберіг на щастя, оригінальний самовар. Вулиця Добровольського — гарні картини, молоді художники, страва — кукурудза з гарбузом. Вулиця Лесі Українки — вгорі портрет, найгарніше оформлення напису вулиці. Вулиця Молодіжна — дерев’яний напис, різнокольоровий коровай, порося з тіста, гарні частушки. Вулиця Кримська — авторська пісня, гарні коломийки, торт-прапор. Вулиця Центральна — гарні картини, віз з тіста.

Була створена комісія для визначення кращої вулиці. При перегляді результатів роботи, кожна вулиця демонструвала своє вміння у виконанні українських пісень.

У результаті огляду столів всіх вулиць кращих не було визначено — всі молодці!

«Складно визначити кращих. Всі перемогли. Як приз учасники виставки отримають нові таблички на свої будинки. Не відомо, чи встигнемо до Нового Року, але буде зроблено. Ця виставка допомогла об’єднати громаду, вулиці, сусідів», — відзначила Наталія Стиркуль.
«Хочу внести пропозицію сформувати критерії визначення переможців конкурсу до наступного року, коли будемо відзначати 281-у річницю села. Будуть виділенні кошти для заохочення жителів села. Дякую всім за участь», — додала Наталія Євстафіївна.

По завершенні конкурсу жителі села гуртом спожили страви, які приготували. Головний спонсор свята ТВД «Колос» (керівник Василь Кузьмович Моцний) пригощав смачними стравами, пивом, забезпечив призи для різноманітних конкурсів та спортивних заходів.
Зокрема, у Дмитрівці було призове дерево, на яке закріпили кульки (у середині них були папірці з написами призів). Жителі села діставали ці кульки і отримували призи. Подібний конкурс був організований біля спортивного майданчику — у верхній частині стовпа були підвішені кульки. Сміливці вилазили по стовпу і діставали кульки.

У рамках святкування Дня села відбулася низка спортивних заходів. З волейболу було проведено два турніри — серед чоловіків та дітей. Чоловічий турнір, який пройшов у спортивному залі Дмитрівської ЗШ №2 виграла команда «Дмитрівка-1» (граючий тренер Віктор Солдатенко). На спортивному майданчику біля Будинку культури за участі трьох команд пройшов юнацький турнір з волейболу. Перше місце посіла команда юнаків з Дмитрівки.

Відбулися змагання у піднятті гирі та перетягуванні канату. У піднятті гирі перше місце посів Михайло Кодацький, який її підняв 61 раз. У перетягуванні канату змагалися три команди. Перемогу здобули волейболісти «Дмитрівки-1». Переможцем у змаганнях з шашок здобув Володимир Плохий. Кращим зі змагань з шахів став Василь Ткачук.

2 жовтня відбулися змагання з міні-футболу у Дмитрівці з нагоди відзначення 280-ої річниці від Дня заснування села. У протистоянні юнацьких команд перемогу здобула команда з Володимирівки. У першості села з міні-футболу сильнішою була команда, капітаном якої був Юрій Сергєєв.

Варто відзначити, що село Дмитрівка «йде в ногу з часом». Помітний розвиток села. Встановлені нові тренажери, на яких мають змогу займатися як дорослі, так і діти. Нині біля Дмитрівської ЗШ №2 проводиться встановлення спортивного майданчику розміром 42 на 20 метрів зі штучним покриттям. Проведено оновлення освітлення центральних вулиць. Гарне село, до якого любо завітати та милуватися красою.
Дмитрівчани святкували 280-ту річницю села
Дмитрівчани святкували 280-ту річницю села
Дмитрівчани святкували 280-ту річницю села
Дмитрівчани святкували 280-ту річницю села
Дмитрівчани святкували 280-ту річницю села
Дмитрівчани святкували 280-ту річницю села
Дмитрівчани святкували 280-ту річницю села

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF