---
Суспільство

Надходження до зведеного бюджету за 9 місяців досягли 4 мільярдів гривень

Надходження до зведеного бюджету за 9 місяців досягли 4 мільярдів гривень
За 9 місяців поточного року платники податків Кіровоградської області сплатили до зведеного бюджету 4 мільярди гривень.
Темпи наповнення бюджетів усіх рівнів в 1,6рази або на півтора мільярда гривень більше ніж у 2015 році.

До загального фонду державного бюджету від платників регіону надійшло 1 мільярд 824 мільйони гривень. Рівень минулого року перевищено більш ніж на 793 мільйонів гривень або 77 відсотків.

Першість серед платежів займає податок на додану вартість – його надійшло 915,4 мільйонів гривень. Друге місце посідаютьподаток на доходи фізичних осіб – 416 мільйонів гривень та податок на прибуток – 189 млн. гривень.

Місцеві бюджети Кіровоградської області протягом січня – вересня поточного року наповнились на 2,2 мільярди гривень податків і зборів, що на 747млн.грн. більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року, темп росту надходжень складає 151,5 відсотка.

Основну питому вагу надходжень місцевих бюджетів складає податок на доходи фізичних осіб - 1,2 мільярди гривень. На другому місці за вагомістю наповнення місцевих скарбниць плата за землю – 401млн.грн., а також єдиний податок, надходження по цьому платежу складають 260 млн. гривень та акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання в роздрібній торгівлі підакцизних товарів сума надходжень якого – 189 млн. гривень.

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з початку року зібрано 1 млрд. 471 млн. гривень.

"ВК" у PDF