Олександрівський район
Суспільство / Спорт

Олександрівці у Ворохті демонстрували «Козацький гарт»

Олександрівці у Ворохті демонстрували «Козацький гарт»
Мальовничі місця Івано-Франківщини, чисте повітря Карпатських гір, високі дерева, неймовірної краси краєвиди, дружня, щира атмосфера, яка завжди панує тоді, коли збираються люди, об’єднані спільною ідеєю… Цим запам’яталась команді Олександрівського району поїздка до Ворохти на фінальний тур Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт-2016».
12 учасників команди Олександрівського району, як переможці обласного етапу, представляли на цих змаганнях нашу область. Відтак, зустріч із представниками інших регіонів України, які також приїхали до Ворохти, аби проявити себе, позмагатись і, звичайно, поспілкуватися з однолітками та знайти нових друзів, залишила особливі враження.

Олександрівці у Ворохті демонстрували «Козацький гарт»

Близько 300 учнів 5-10 класів загальноосвітніх шкіл із 21 області країни прибули до навчально-спортивної бази «Україна» у селищі Ворохта. Свою підготовку, спортивний рівень, а найголовніше — командний дух показали учасники, виступаючи у таких випробуваннях, як «човниковий» біг, стрибки у довжину з місця, стрибки через скакалку, перетягування канату, комбінована естафета, конкурс знавців історії України, її спортивних досягнень та олімпійського руху, зокрема, знання героїчних сторінок українського козацтва, історичних персоналій, особливостей побуту, одягу, традицій області. Ці змагання дають можливість учасникам особливо відчути командний дух гри, адже важлива перемога не когось одного, а хороші результати кожного із членів команди.

Олександрівці у Ворохті демонстрували «Козацький гарт»

Однак, в підсумку олександрівці представили нашу область гідно, посівши 13 місце. Не зважаючи на те, що медалі завоювати все ж не вдалося, виступом на «Козацькому гарті-2016» задоволені і юні спортсмени, і їхні педагоги.

Директор КЗ ДЮСШ Микола Іванов переконаний, знаючи вдачу своїх вихованців, що такий результат на всеукраїнському турі дасть їм стимул для подальшої роботи над собою, адже змагання «Козацький гарт» — традиційні, щорічні, тому вже навесні доведеться знову виставляти команду, щоб виступити на черговому обласному етапі.

«Козацький гарт» вдало поєднує фізичне виховання та формування всебічно розвинутої особистості в дусі відродження національних традицій і культурної спадщини українського народу, але найголовніше, — є незабутнім святом палких сердець, які обирають здоровий спосіб життя.

"ВК" у PDF