---
Суспільство

На Кіровоградщині легалізована праця понад 750 найманих працівників

На Кіровоградщині легалізована праця понад 750 найманих працівників
З початку року працівниками органів фіскальної служби Кіровоградщини проведено 102 документальні перевірки суб’єктів господарювання, за результатами яких донараховано 8091,4 тис. грн., з них до бюджету надійшло 5436,4 тис. гривень.
За січень-серпень цього року підрозділами податків і зборів з фізичних осіб органів ДФС у Кіровоградській області виявлено та залучено до оподаткування 754 найманих працівників.

Протягом звітного періоду спільними комісіями при органах місцевого самоврядування заслухано керівників 376 підприємств та 113 підприємців, які проводять нарахування заробітної плати менше законодавчо встановленого мінімального розміру, в результаті чого підвищили рівень виплати заробітної плати 345 підприємств та 107 підприємців.

Крім того, після заслуховування на комісіях по заробітній платі 42 підприємства погасили 28 168,1тис.грн. боргу по виплаті заробітної плати перед працівниками, в результаті чого до бюджету надійшло 6557,0тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Одним з пріоритетних напрямів роботи контролюючих органів області на сьогодні є легалізація заробітної плати. „Тіньова зарплата” є однією із найбільших проблем сучасної економіки, оскільки нелегальні доходи призводять до значних негативних наслідків не тільки для бюджету держави, а й для самих працівників, позбавляючи їх соціальних гарантій – зазначають в обласному відомстві.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF