Світловодський район
Суспільство

Світловодчанка Наталія Піскова взяла участь у форумі "Мережі Вільних Місцевих Політиків"

Світловодчанка Наталія Піскова взяла участь у форумі "Мережі Вільних Місцевих Політиків"
16-18 вересня 2016 року відбувся ювілейний 10-й форум "Мережа Вільних Місцевих Політиків". Від Світловодського району в роботі форуму взяла участь спеціаліст виконавчого апарату Світловодської районної ради Наталія Піскова.
1-й день розпочався з візиту у Жовкву.

Місце візиту було обрано не випадково, адже тема форуму - "Енергоефективність на місцевому рівні", а невеличке, як за розмірами, так і за бюджетом, місто Жовква має цілу стратегію енергоефективності, яку планомірно втілює.

Учасники зустрілись із міським головою Петром Вихопнем, який розповів про здобутки і помилки на шляху до енергоефективності, подивились декілька цікавих енергоефективних об'єктів (клас енергоефективності у місцевій школі, нову котельню на альтернативному паливі, термомодернізований садочок).

На завершення дня, вже у Львові, учасники відвідали завод "Компанія Ензим", що перший в Україні і поки що єдиний у її західній частині створив систему виробництва біогазу на своїй території. До речі, власні інвестиції склали 11,5 млн Євро, що дозволило забезпечити потреби підприємства у газі на 70%!

2-й день 10-го форуму, на відміну від 1-го екскурсійного, пройшов вже більш традиційно - лекції і презентації від найдосвідченіших українських експертів, дискусії, практична робота.

З-й день форуму пройшов у співпраці із партнером Фонду - європейською ліберальною організацією European Liberal Forum, зі штаб-квартирою в Брюсселі. У Великій сесійній залі Львівської міськради відбулася дискусія на тему: "Енергоефективність на місцевому рівні". Експертами і доповідачами виступили:

Кнуд Андерсен, експерт з питань довкілля, змін клімату та енергетичної політики, кол. член Комітету регіонів ALDE, екс-президент регіону Борнгольм, Данія;

Ґреґор Перич, віце-мер прибережного муніципалітету Ізола, Словенія;

Андрій Кирчів, виконавчий директор АЕЕМУ, Львів;

Ірина Кулинич, директор департаменту Львівської МР, Львів;

Володимир Омельченко, експерт Центру Разумкова, Київ.

Модерація – Віктор Андрусів, виконавчий директор Українського інституту майбутнього, Київ.

Центр Громадянських Ініціатив – ЦеГрІн, Львівська міська рада.

"ВК" у PDF