Знам’янський район
Суспільство

Рятувальники Знам’янщини відзначили своє професійне свято

Рятувальники Знам’янщини відзначили своє професійне свято
17 вересня в Україні відзначають професійне свято люди, які своїм життєвим кредо обрали девіз: «Запобігти. Врятувати. Допомогти», які незважаючи на розбурхану силу стихії вступають із нею у двобій, щоб врятувати життя іншій людині, її оселю чи надбане багаторічною працею майно, які готові цілодобово працювати без відпочинку аби життя мешканців нашої області стало безпечнішим.
Напередодні цього цього дня відбулося урочисте зібрання. Привітати Знам’янських рятувальників завітали міський голова Філіпенко Сергій Іванович, голова районної державної адміністрації Лукашов О.С. та голова районної ради Макаренко С.Д.

Рятувальники Знам’янщини відзначили своє професійне свято

Захід розпочався із вітального слова начальника Знам’янського МРВ Управління ДСНС України у Кіровоградській області,. майора служби цивільного захисту Ларіонова Владислава Сергійовича, який відзначив, що Знам’янські рятувальники гідно виконують свій обов’язок та у будь-яку мить готові прийти на допомогу громадянам. Владислав Сергійович висловив вдячність рятувальникам за їхню роботу і відзначив, що вогнеборці міста та району є гідними синами Батьківщини.

Вітаючи рятувальників із святом, міський голова Сергій Іванович Філіпенко сказав: «Ви перші приходите на допомогу: починаючи від банального – відчинити двері власного дому, завершуючи спасінням наших житів. Жителі нашого міста та району дійсно вдячні вам за той щоденний подвиг, який ви здійснюєте на благо кожного. Кожен тривожний виїзд рятівників – це випробування сили духу і професіоналізму, а кожна приборкана пожежа, ліквідована аварія – це врятовані людські життя, збережені матеріальні та культурні цінності. Безліч прикладів відваги, рішучості та самовідданості, проявлені у двобої з вогнем, під час ліквідації аварій та різних надзвичайних ситуацій, свідчать, що оперативно-рятувальна служба цивільного захисту Знам’янщини об`єднує сильних духом, загартованих бійців, справжніх професіоналів».

Рятувальники Знам’янщини відзначили своє професійне свято

В свою чергу Благочинний Знам'янського округу о.Василь (Мазурок) також привітав рятувальників та прочитав молитву, що захищає від всіляких бід пов’язаних з вогнем

Рятувальники Знам’янщини відзначили своє професійне свято

Під час урочистостей за високий професіоналізм, значні досягнення у службовій діяльності, сумлінне виконання службових обов’язків найкращих працівників було нагороджено Грамотами та Подяками Знам'янської міської ради.

Кожний, хто завітав на свято, зміг переконатися, що мужні люди, які працюють в ДСНС України, зможуть захистити їх у разі біди і зроблять усе можливе для того, щоб наше життя було безпечним.

"ВК" у PDF