Світловодський район
Суспільство

Православні світловодці мали змогу доторкнутися до святині

Православні світловодці мали змогу доторкнутися до святині
11 вересня православні християни відзначили день Усікновення глави Іоана Предтечі, ушанувавши пам’ять пророка, який загинув страшною смертю, і якого церква шанує вище за всіх святих.
У світловодському Свято-Покровському соборі Божественну літургію цього дня відслужив особисто єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп. Разом із Владикою служив благочинний Світловодського округу, настоятель Свято-Покровського собору Олександр Коваленко та духовенство собору. Тож, служба у храмі була особливо урочистою.

Особливим було це богослужіння ще й тому, що напередодні до храму привезли справжню святиню — чудодійну ікону Божої Матері «Призри на смирення». Свідоцтва про явлені нею дива стали справжніми легендами, але особливо відомою ця ікона стала у 1993 році, коли образ Божої Матері, що зберігався у Київському Введенському чоловічому монастирі, за невідомих обставин, чітко відобразився на склі ікони. З того часу ікона ще не раз являла дива тим, хто вірив у її чудодійну силу.

Відчути на собі силу святині минулими вихідними мали змогу і світловодці. По завершенні богослужіння у соборі було проведено молебень з акафістом до Пресвятої Богородиці та освяченням води.

Звертаючись до прихожан, єпископ Боголєп нагадав біблейську історію Іоана Предтечі та закликав віруючих християн щиро каятися та підкріплювати своє покаяння власними діями, а також подякував усім учасникам Хресної ходи, яка відбулася в Олександрії 5 вересня з нагоди прибуття чудодійної ікони.

"ВК" у PDF