Олександрівський район
Суспільство

Ти будеш моєю мамою?

Ти будеш моєю мамою?
Кожній дитині потрібна мама і турботливий батько, звичайно ж! Але, на жаль, на сьогоднішній день зростає кількість таких батьків, які не виконують свої батьківські обов’язки належним чином, не турбуються про власних дітей.
Як не прикро, матері втрачають материнські інстинкти, почуття, дітей їм замінює чарка горілки, цигарка, сумнівні компанії…А десь поряд, забившись у куток, злякані та голодні сидять їх діти, для яких мама все одно залишається найкращою…

Нещодавно, з нашого району в одну з прийомних сімей Кіровоградської області поїхало троє братиків, найстарший, 12-річний Олексійко, попросив нових батьків:

– А можна ми заїдемо до нашої мами, щоб побачити її, може вона зрадіє нашому приїзду?

Прийомні батьки, занепокоєно переглянувшись, погодилися і поїхали в те село, де живе мама їх прийомних діток. Приїхавши до колишнього дому, хлопчики забігли у будинок і побачили «маму», яка у холодному будинку п’яною спала на брудному ліжку і, навіть, спершу не впізнала їх. Заплакавши гірко, хлопці вийшли з будинку, де на них з розкритими обіймами чекали прийомні батьки, які пригорнули їх, пожаліли, пояснили, що може ще мама виправиться і в неї тимчасові труднощі та забрали їх у нове життя, де на них чекав гарний, двохповерховий будинок з сучасними, облаштованим кімнатами, комп’ютерами, побутовою технікою, яку вони до цього ніколи не бачили! На сьогодні троє братиків щасливі у новій сім’ї! Є такі люди, яким просто захоплюєшся. Взяти, обігріти чужу дитину, дати їй любов, направити на правильний шлях – це велика заслуга.

Ні для кого не секрет, що діти, які виходять із шкіл-інтернатів в доросле життя не пристосовані до життя, їх часто стають залучають в кримінальні угруповування, заняття проституцією, багато хто не бачить сенсу подальшого існування та відчуває себе нікому не потрібними. І, зрозуміло, найкращий спосіб допомогти дитині – це прийняти її в родину- прийомну родину. Прийомна сім’я чи дитячий будинок сімейного типу відіграють роль вихователя інтернату. Держава відповідає за її утримання, стан здоров’я, здійснює контроль через соціальних працівників за ходом проживання та виховання цієї дитини.

Сім’я – це найбільш сприятливе оточення для дитини. Отже, якщо ви вирішили створити прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу, Вам необхідно звернутися до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді або до служби у справах дітей райдержадміністрації за адресою: вул.Коцюбинського, 2 смт Олександрівка, тел.:3 20 74.

"ВК" у PDF