Знам’янський район
Суспільство / Медіа

Святкування Дня селища Знам’янка Друга

Святкування Дня селища Знам’янка Друга
У цьому році 10 вересня смт. Знам’янка Друга відсвяткувала 286-річницю від дня свого заснування. Зібралося багатьох односельчан, для яких селище Знам’янка Друга є затишною домівкою.
Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місці з особливим колоритом, традиціями і славною історією. Наше селище невелике, воно схоже на інші і неповторне своїми мешканцями. Саме їх було запрошено на радісне свято.

Керівник гуртка «Майстриня» при селищному Будинку культури Чередніченко С.І. організувала виставку та ярмарку-продаж творів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва нашого селища. Була представлена виставка різноманітних квітів (Мирза Ю.П). Із задоволення дітлахи та їх батьки брали участь у конкурсно-ігровій програмі, яку для них провели М.Гірич та А.Домбровська.

Святкові заходи розпочалися із конкурсу «Міні-міс Знам’янка Друга 2016», в якому брали участь 6 конкурсанток у віці з 6 років до 10. За підсумками голосування перемогу отримала Гафіч Ангеліна учениця 2 кл. Всім іншим учасницям було присвоєно нагородні титули та вручено подарунки і квіти.

Під час концертно-розважальної програми її ведучі С. Свірбій та А.Домбровська розважали гостей свята та дарували всім присутнім добрий настрій. Перед глядачами виступили: найменші мешканці селища – вихованці я/с № 5 «Калинонька» групи «Сонечко», «Гноміки» (вихователі А.Кіршина, Н.Савкіна, І.Лопата ), вокальний колектив селищного Будинку культури «Горлиця» (художній керівник – К.Пасхалова, акомпаніатор – О.Редько), солісти (Г. Рибнікова, О. Азарова, О. Неміш, А. Іванова), колектив «Веселка», «Сузір’я» Сподобався усім виступ подружжя Шпаченків – Івана та Жанни, які є солістами народного колективу «Джерело» локомотивного депо.

Як і завжди, на «ура», мешканці селища зустріли вокально-інструментальний ансамбль «PUMA». Під час їх виступів всі глядачі і підспівують, і підтанцьовують. Чудові танці різної вікової категорії було представлено зразковим хореографічним ансамблем «Анюта». Для глядачів співала А.Орлова з м.Кропивницький (за підтримки депутата Кіровоградської обласної ради Д.Руденка).

Урочистості розпочалися о 17.40 виступом барабанщиць.


Для привітання жителів селища на свято завітали гості: Міський голова Філіпенко Сергій Іванович, перший заступник міського голови Загородня Валентина Іванівна, секретар міської ради Клименко Наталія Миколаївна, заступник міського голови Гребенюк Сергій Анатолійович, керуюча справами міськвиконкому Ратушна Ірина Олександрівна, помічник-консультант народного депутата Олеся Довгого Андрій Іщенко, депутат Кіровоградської обласної ради Руденко Денис Петрович, священнослужитель церкви свято Знамення Пресвятої Богородиці отець Віктор.

Із щирими словами до односельців звернувся селищний голова Москаленко Сергій Борисович : «….Низький уклін і велика шана Вам за самовіддану працю! Висловлюю слова глибокої вдячності усім за любов та вірність рідному селищу, за внесок у розвиток та добробут нашого селища.

Дякую всім, хто не тільки на словах, а й конкретними справами розбудовує та прикрашає свій будинок,свій двір, вулицю, все наше селище. Вітаючи Вас з Днем селища я бажаю Вам добра та щастя, родинного затишку у Ваших оселях, миру, благополуччя та достатку Вашим сім’ям, успіху в усіх Ваших починаннях…».

"Сьогодні селище живе, розбудовується, поліпшується благоустрій. І в цьому велика заслуга славних його мешканців - спадкоємців мудрих і працьовитих предків. Ми й надалі спільно працюватимемо над нагальними питаннями, зростанням благоустрою громади та її впевненістю в майбутнє. Щастя, благополуччя, достатку кожному дому і кожній родині" - зазначив міський голова Сергій Іванович Філіпенко у своєму виступі!

Гостей зустрічали із запашним короваєм, який передали міському голові. Під час святкування кожен на святі мав таку змогу його скуштувати. Багато було висловлено теплих слів та побажань на адресу селища та його мешканців, а міський голова Сергій Іванович, вітаючи наше селища вручив гарний букет білих троянд, як символ чистоти та спокою.

У цьому році святкування Дня селища співпало із Днем фізичної культури. Безпосереднє відношення до цього свята мають наші вчителі фізичної культури, та їх наставник Григор’єв А.В., були висловлені слова привітання із святом та побажання досягнення нових висот у праці, успіху і сімейного благополуччя.

Також привітали вихователя -методиста ДНЗ №5 «Калинонька» Савкіну Наталію Миколаївну за вагомий внесок у розвиток та виховання дітей садочку, медичну сестру амбулаторії загальної практики сімейної медицини Савченко Олександру Дмитрівну за вагомий внесок у медичне обслуговування населення смт. Знам’янка Друга.

Подяки за громадську роботу отримали голови вуличних комітетів - Піскунова Валентина Іванівна голова вуличного комітету вул.Преображенська та Самофалов Олександр Миколайович голова вуличного комітету вул.Грушевського.

В нашому селищі проживає учасниця бойових дій підпільно-партизанського руху у Другій Світовій війні Боброва Марія Іванівна. У роки війни вона була розвідницею у партизанському загоні командира І. Діброви, який діяв на Кіровоградщині в Чорному лісі на території Олександрівського району. За героїзм та мужність, проявлені в боях, вона відзначена державними нагородами. За станом здоров’я Марія Іванівна не змогла бути присутня на святі, але селищний голова привітав її вдома та вручив подарунки.

Не забули згадати і вшанувати пам’ять про загиблу в зоні проведення АТО односельчанку Носкову Катерину. ЇЇ маленькому синочку Тимофію та матері Ніні Іванівні побажали від усієї громади зростати здоровими, а їх життя щоб було безхмарним і щасливим і вручили подарунки.

Скільки ж треба було материнських і батьківських сил, ласки, любові та терпіння, щоб зростити і виховати дітей справжніми людьми! Привітали та вручили подарунок Мирзі Юлії Павлівні, якій присвоєно почесне звання «Мати-героїня»,яка разом з чоловіком виховує 8-рих дітей.

Були відмічені подарунками самий наймолодший та один серед найстарших жителів селища. На святі була присутня одна серед найстарших жителів нашого селища - це Діхтяр Тетяна Муйсіївна, їй вручмли пам’ятний подарунок, селищний голова побажав здоров’я на многії літа. А наймолодший мешканець нашого селища – Деркач Аріна Русланівна, яка народилася в родині Деркач Р. В. та Деркач С. Є., батькам було вручено подарунок для маленької донечки.


Рішенням виконавчого комітету продовжено традиційний конкурс на краще подвір’я в селищі. В цьому році визначили трьох переможців конкурсу: вул..Молодіжна,39 – господарі Івашкін Михайло та Ірина; вул..Гоголя,12 – господарі Котлярови Анатолій Миколайович та Алла Олексіївна вул..Вереснева,63 – господар Москаленко Антоніна Терентіївна їм вручено подяки за обладнання, благоустрій своєї прибудинкової території селища та вручені подарунки.

На сьогоднішньому святі згадали про тих людей, які завжди допомагають виконавчому комітету у вирішенні нагальних проблем у селищі, а саме у виконанні заходів з благоустрою та надання матеріальної допомоги для вшанування ветеранів війни, ліквідаторів ЧАЕС, у святкуванні дня визволення селища від німецько-фашистських загарбників це наші селищні меценати - голова Фермерського господарства «Мороз А.П.» - Мороз Анатолій Павлович та голова Селянського фермерського господарства «Микола» - Цимбал Тамара Степанівна.

В заходах сьогоднішнього свята відбулися спортивні змагання з волейболу, учасниками яких були три команди: збірна команда ЗШ № 6, збірна команда ЗШ № 7 та збірна команда селища. За підсумками перемогу отримала збірна команда ЗШ № 6 якій було вручено кубок, диплом, грамоти та медалі.

Минуло вже 25 років, як наша держава стала незалежною. За цей час пройдений нелегкий тернистий шлях, але ми всі маємо надію на краще та мирне майбутнє для нас та нашої держави. Із сподіваннями на краще майбутнє для всіх нас молодь селища запустили у небо 25 жовтих та блакитних кульок.

Після урочистостей ведучі свята Д.Волкова та М.Москаленко розпочали традиційний розіграш святкової лотереї, в якій мешканці селища із задоволенням брали участь та вигравали усілякі несподівані призи.

Після розіграшу лотереї показовий виступ показали чемпіони Європи, призери чемпіонату світу з силового жонглювання вогняними гирями (за підтримки депутата обласної ради Д.Руденка).

Під час всього свята жителі селища мали змогу поласувати традиційною кашею та юшкою, яку готували: В. Ігнатьєв, М. Аржанов. Також, гостинно запрошували та частували присутніх українськими стравами: від вулиці Комсомольська – Зеленська Н.П. та Землянська В.П. та інші, від вулиці Ананьєва – Сморшкова Л.Л., Андрусяк Л.А., Федчишина О.І. інші, від «Кущівочки» Ткаченко В.М., Левко Л.М. та інші. Маємо надію, що у наступному році більше вулиць візьме участь у приготуванні українських страв для своїх мешканців.

Виїзну торгівлю під час свята забезпечили підприємці селища – А. Крюк та О. Сіньов. А свій посильний фінансовий вклад в проведення заходів до свята внесли підприємці селища та міста.

Також, необхідно зазначити, що всю організаційну роботу щодо проведення святкових заходів було проведено працівниками селищної ради спільно із працівниками селищного Будинку культури.

Вже надвечір своїми веселими піснями та танцями підняли в танок всіх присутніх гості свята – інструментальний –вокальний гурт «Ексомпейя» та дискотека для всіх, яку підготувала «Дубрава».
Святкування Дня селища Знам’янка Друга
Святкування Дня селища Знам’янка Друга
Святкування Дня селища Знам’янка Друга
Святкування Дня селища Знам’янка Друга
Святкування Дня селища Знам’янка Друга
Святкування Дня селища Знам’янка Друга
Святкування Дня селища Знам’янка Друга
Святкування Дня селища Знам’янка Друга
Святкування Дня селища Знам’янка Друга

"ВК" у PDF