Новгородківський район
Суспільство

Трьох осіб з інвалідністю можуть забезпечити роботою у Новгородківському районі

На засіданні у Новгородківському районному центрі зайнятості були розглянуті питання щодо працевлаштування осіб з інвалідністю. У присутності директор районного центру зайнятості, Володимира Ніколаєнко, заступника директора – начальник відділу надання соціальних послуг та представників ринкоутворюючих підприємств району були визначені основні напрямки забезпечення зайнятості інвалідів.
У ході зустрічі були обговорені перспективи щодо працевлаштування трьох осіб зазначеної категорії на наявні вільні робочі місця на ПАФ «МЮННТ»,ТОВ «Прогрес» та ДП «Цегельний завод» за професіями зоотехніка, продавець продовольчих та непродовольчих товарів.

«Правові принципи працевлаштування інвалідів закріплені у низці законодавчих актів, які зобов’язують роботодавця створити спеціальні робочі місця для інвалідів з урахуванням рекомендацій індивідуальних програм реабілітації. Наше завдання – докласти максимум зусиль, аби ці люди могли знайти своє місце на ринку праці», – зазначив В. Ніколаєнко.

Він наголосив, що з метою сприяння особам з інвалідністю в працевлаштуванні, районним центром зайнятості здійснюється комплексна система заходів для підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці. Також йшлося про збереження діючих та створення спеціалізованих робочих місць для осіб із обмеженими фізичними можливостями, забезпечення гідної заробітної плати та сприятливих умов для ефективної праці інвалідів та ін. Увагу присутніх акцентовано на запровадженні нових підходів в роботі служби зайнятості.

Учасники зустрічі обговорили питання стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць для працевлаштування громадян, які на рівних не можуть конкурувати на ринку праці, шляхом виплати компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу та ін

"ВК" у PDF