Світловодський район
Суспільство

Десять країн об’єдналися для проведення просвітницької акції

Десять країн об’єдналися для проведення просвітницької акції
З 1 по 3 вересня в 55 містах десяти країн світу пройшла міжнародна просвітницька акція «Прояснюй слова!», мета якої – привернути увагу до важливості розуміння слів в навчанні і в житті.
Цього року просвітницький марафон підтримали батьки, вчителі та репетитори в Україні, Білорусії, Грузії, Ізраїлі, Казахстані, Киргизстані, Литві, Непалі та Молдові. У ході акції батьки і педагоги озброювалися тлумачними словниками, енциклопедіями і виходили на вулиці, в парки, приходили в навчальні заклади, бібліотеки, торгові центри, щоб допомогти всім бажаючим знаходити слова з шкільної програми, які були не зрозумілі і прояснювати їх значення.

Наше місто теж взяло участь в міжнародній акції! 3 вересня у репетиторському центрі «ABC School» батьки спілкувались з керівником центру Наталією Гавріловою, яка і розповіла про найголовнішу перешкоду у навчанні – незрозуміле слово, та про реакції, які виникають у людини, якщо вона зустрічає слово, яке не розуміє.

Для багатьох учасників акції стало несподіванкою, що вони не можуть пояснити значення деяких загальновживаних слів, відомих зі шкільної лави, таких як «хімія», «біологія», «математика», «число», «цифра», «лукомор’я» та ін. Коли вони дивилися значення цих слів у словнику і повністю прояснювали їх, то предмет ставав більш зрозумілим і з'являвся інтерес до його вивчення.

Десять країн об’єдналися для проведення просвітницької акції

Найголовніше – те, що батьки тепер розуміють, що коли дитина вередує, не хоче вчитися чи засинає над уроками, то це не означає, що вона лінива, нецілеспрямована та безвідповідальна. З дитиною усе гаразд! Просто у матеріалі, який вона вивчає, є одне або вже дуже багато слів, яких вона не розуміє! Після семінару батьки ділились відгуками і було видно, що тепер вони можуть самостійно допомогти дитині знайти слово, яке вона не розуміє і прояснити його значення за допомогою тлумачного словнику чи інтернету.

Сподіваюся, розуміння в світі стало трішки більше!

P.S. Крапля в морі? Але саме з крапель складається океан.

"ВК" у PDF