Світловодський район
Суспільство

Управління соціального захисту радить світловодцям звертатися за субсидією вже зараз

Управління соціального захисту радить світловодцям звертатися за субсидією вже зараз
Програма житлових субсидій є дієвим держаним механізмом соціальної підтримки населення, яка гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від зміни їх вартості. Суттєві зміни у наданні житлової субсидії відбулися і в 2016 році.
27 квітня 2016 року Кабінетом Міністрів України прийнято ряд постанов, якими внесено зміни до Порядку надання та призначення житлової субсидії (№319), змінено окремі соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами (№317), встановлено граничний рівень роздрібної ціни на природний газ для населення з 01 травня 2016 року (№315).

Зміни щодо врахування доходів громадян

З метою стимулювання громадян до працевлаштування уточнено розміри та види доходів, які застосовуються до окремих категорій непрацюючих громадян, а саме:

1. Для працездатних осіб, які не працюють в розрахунок доходу включаються два прожиткових мінімумів для працездатних осіб (1450 грн.х2=2900 грн.). До 01 травня враховувався один прожитковий мінімум.

2. Для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування враховуються доходи на рівні: для першої групи на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (до 01 травня враховувався один ПМ); для другої на рівні трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (до 01 травня враховувалося два ПМ); для третьої на рівні чотирьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (до 01 травня враховувалося три ПМ).

3. Передбачено посилення соціальної підтримки дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та внутрішньо переміщених осіб: до сукупного доходу не враховуються державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам відповідно. Надано право громадянам не підтверджувати довідками доходи, зазначені ними у декларації, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування, у разі неможливості надати відповідні довідки. За таких обставин заявник додає письмове пояснення довільної форми, в якому вказує причини неподання довідок та зазначає розмір таких доходів. Зазначені доходи враховуються до сукупного доходу.

Громадянам, які звертаються за субсидією, не можуть нараховуються відповідні пільги на період отримання субсидії (за вибором заявника: субсидія або пільга).

Змінено період, на який призначається субсидія на житлово-комунальні послуги - з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону. Наприклад звернення у травні 2016 року, субсидію буде призначено по квітень 2017 року, звернення у червні 2016 року субсидію буде призначено по квітень 2017 року (до 01 травня призначалась на 12 місяців починаючи з місяця звернення).

У зв‘язку з вищевикладеного, з підвищенням тарифів та початком опалювального сезону звернень щодо оформлень житлових субсидій збільшеться, тому шановні мешканці міста наголошуємо, що не потрібно чекати опалювальний період а звертатись протягом серпня - вересня місяця до управління соціального захисту населення за адресою вул.Героїв України,4, "Приймальня громадян" щоденно з 8.00 – 16.45 без обідньої перерви.

На стендах управління знаходяться зразки "Заяви" та "Декларації", після заповнення яких Ви можете залишити в "Скриньці" без черги.

"ВК" у PDF